AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında rahatsızlanmasına ilişkin, “Dün akşam da genel merkez teşkilat başkanlığımızla, teşkilat başkanımıza ulaştık. Üzüldük, korktuk bir şey oldu mu diye ama elhamdülillah sağlığı iyi” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak canlı yayınında gündemi değerlendirirken yayın birden kesildi. Soru sorulduğu sırada birden soruyu soran Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, rejiye ‘reklam’ dedi ve ayağa kalkmaya çalıştı.  Ekrana ‘eyvah eyvah’ sesi yansıdı ve kameralar Erdoğan’ı göstermeden program birden kesildi. Program yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından kaldığı yerden devam etti. Erdoğan, rahatsızlanmasıyla ilgili “Yoğun çalışıyoruz. Ciddi manada üşüttüm. Programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye düşündük. Sözümüz için geldik. İzleyicilerden helallik isterim” dedi.

“ÜZÜLDÜK, KORKTUK BİR ŞEY OLDU MU DİYE”

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Canlı yayında yaşanan olaya ilişkin basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda konuştu. Korku yaşadıklarını aktaran Güner, “Sayın Cumhurbaşkanımız bir canlı yayın programına katıldı. Programın zaten sonuna doğru yaklaştığı bir bölümde rahatsızlık geçirdi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dün akşam da genel merkez teşkilat başkanlığımızla, teşkilat başkanımıza ulaştık. Tabi ki korktuk. Bir de sosyal medya gündeminde kehanetlerini falan dile getiren insanlar oldular. Üzüldük, korktuk bir şey oldu mu diye ama elhamdülillah sağlığı iyi” dedi.

“VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELMEYE ÇALIŞIYOR”

Erdoğan’ın çok yoğun bir programı olduğunun altını çizen Güner, “Sayın Cumhurbaşkanımız, her seçim dönemi olduğu gibi bu dönemde de aslında genel merkezimiz biraz hafifletmeye çalışmış ama Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Biz söz verdiysek katılalım, katılmalıyız, yorulacağız hatta aşk ile koşan yorulmaz’ cümlesini tezahür etmiştir. Programa katılmadı kendi istediği doğrultusunda doğru bulmuş ama gün içerisinde de ard arda, bir bedenin gerçekten zorlanarak idame edeceği program sayısında vatandaşlarla bir araya gelmeye çalışıyor. Doğal olarak beden yoruluyor, yorulmuş Sayın Cumhurbaşkanımız ama korkulacak bir şey olmadığını da hemen ülke gündemi yanlış bir yere yönlendirilmesin diye bizatihi kendisi tekrar canlı yayına katılarak beyan etti” ifadelerini kullandı.

“BİZLER ONUN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEKLE HEMHAL OLUYORUZ”

Erdoğan’ın yükünü hafifletmek için çalıştıklarını da aktaran Güner, “İnşallah muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırdığı Türkiye’nin, Cumhuriyet’in yeni yüzyılının planlanacağı tarih takviminde de başında olmasını biz arzu ediyoruz. Onun arkasında sıra dağlar gibi dizilen kurmay kadrosu olarak bizler onun yükünü hafifletmekle hemhal oluyoruz” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ