Orman Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte 2 bin 22 fidan dağıtıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Haftası kapsamında fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Hava şartları nedeniyle ertelenen etkinlik, Nisan ayının ilk günü Kardelen Meydanı’nda yapıldı. Etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, kurum müdürleri, ormancılar ve vatandaşlar katıldı.

“2 BİN 22 TANE FİDAN DAĞITIMI YAPACAĞIZ”

Etkinliğe ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Vali Ahmet Ümit, 2022 yılına ithafen, 2 bin 22 fidan dağıtılacağını dile getirerek, “Burada 2 bin 22 tane fidan dağıtımı yapacağız. Bunların içerisinde ceviz, ıhlamur, alıç ve benzeri birçok meyve veren ağaçlar var. Özellikle bu sene ve bundan sonraki fidan dikim politikalarımızda meyveli ağaçlara ön veriyoruz. Aynı zamanda doğada, tabiatta vahşi hayatın da daha güzel yaşayabilmesi için onların da faydalanabilmesi için ürünü olan meyvesi olan ağaçlara öncelik vermek üzere bu 600 bin fidan dikmeyi planlıyoruz” dedi.

“BİNLERCE CANLININ YAŞAMASINA KATKI SAĞLIYORSUNUZ”

Etkinlikte fidan alan kişilerin doğaya ve canlılara katkı sağladığını belirten Ümit, “Sizleri gerçekten çok seviyorum. Burada yaptığınız bir fidan almak, bir fidan dikmek değil… Ondan daha öte bir şey. Ormanda var olan onlarca, yüzlerce, binlerce canlının yaşamasına katkı sağlıyorsunuz. Oksijene katkı sağlıyorsunuz, havanın temizlenmesine katkı sağlıyorsunuz. Çoluğunuzun, çocuğunun daha sağlıklı yetişmesi için bir harekette bulunuyorsunuz. Aynı zamanda hayırlı bir iş yapmış oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ümit’in konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından ıhlamur, ceviz ve sedir fidanlarını vatandaşlara dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim