Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen arabuluculuk sınavı tamamlandı. Sınava giren 200 milletvekilinden hiçbiri sınavdaki 91 puan barajını geçemedi. Haftalarca sınava hazırlanan bazı vekiller barajı yüksek buldu. Her ikisi de hukukçu olan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün ise arabuluculuk sınavına girip girmediği konusunda bilgi edinilemedi.

Milletvekili olarak görev yapan hukukçuların da bazı davalarda arabulucu olmalarına imkan tanıyan düzenleme yasalaştıktan sonra ilk sınav yapılmış ilk sınavda 70 barajını geçen bir çok milletvekili arabulucu olmaya hak kazanmıştı.

İlk sınavda 70 olan baraj puan ikinci sınavda 91 puana yükseltilince sınava giren 200 milletvekili barajı geçemedi.

Meclisteki tüm partilerden katılımın gerçekleştiği sınava hazırlanan bazı milletvekillerinin özel kursa gittiği öğrenildi. Kurslara rağmen barajı geçemeyen milletvekilleri barajı yüksek buldu.

30 bin kişinin katıldığı sınavda 6 bin 271 kişi arabulucu olmaya hak kazandı. Sınavda değerlendirmenin en yüksek puan alandan aşağı doğru yapılacağı bildirilmişti.

Sınava giren AK Parti Milletvekili Ramazan Can 90 puanla en yüksek sonucu alan kişi oldu. Buna rağmen Can, barajı kıl payı kaçırdı. AK Partili Recep Özel’in 88, Yılmaz Tunç’un 89, CHP’li Mahmut Tanal’ın da 74 puan aldığı öğrenildi. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un da sınava giren ve barajı geçemeyen isimler arasında olduğu öğrenildi. Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ da arabuluculuk sınavını geçemeyen isimler arasında. Adalet Bakanlığı’nın arabulucuk konusunda çalışan daire başkanlığından sınava giren bürokratların da düşük puan aldıkları öğrenildi.

Editör: TE Bilisim