Ülkü Ocakları Yeniçağa İlçe Başkanlığı, ‘Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyoruz’ isimli projenin Yeniçağa Belediyesi tarafından engellendiğini ifade ederek, “Yeniçağa Belediye Başkanının emriyle hayvanlarımız için tasarladığımız yemek kaplarımız tahrip edilmiş, üzerleri boyanmış ve bazıları da kırılmıştı” açıklamasını yaptı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde, Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı ‘Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyoruz’ çalışmasını başlattı. Çalışma kapsamında ilçenin belli noktalarına sokak hayvanları için mama kapları yerleştirildi. Ancak, sokak hayvanları için bırakılan mama kaplarına zarar verildiği iddia edildi. Konuyla ilgili Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:

“BİR KİŞİ SAYGISIZCA BİR TUTUM İÇERİSİNE GİRMİŞTİR”

Ülkü Ocakları Yeniçağa İlçe Başkanlığı olarak, ilçemizde gerçekleştirdiğimiz, ‘Sokak hayvanlarına sahip çıkyoruz’ projesi herkes tarafından beğeni almıştır. Ancak bir kişi var ki bu projemizden rahatsız olmuş ve verilen emeğe, saygısızca bir tutum içerisine girmiştir. Üzülerek belirtiyoruz ki bu kişi Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar’dır.”

“YEMEK KAPLARIMIZ TAHRİP EDİLMİŞ”

“Ülkü Ocakları olarak yaptığımız hiçbir iyilik için kimseden aferin beklemiyoruz. Ancak Ülkü Ocaklı kardeşlerimizin yürütmüş olduğu bu anlamlı projeyi, tahrip ve yok etme girişimi, bizlerin kabul edebileceği bir davranış şekli değildir. Bizler ülkemizin ve memleketimizin, her şeyine gönülden bağlıyız. İnsanımızın, doğamızın, hayvanlarımızın mutluluğu için çalışmayı görev edinmiş bir teşkilatız. Dolayısıyla özveri ve ihlaslı bir anlayışla sokak hayvanlarına yardım etmeyi amaçlarken, Yeniçağa Belediye Başkanının emriyle hayvanlarımız için tasarladığımız yemek kaplarımız tahrip edilmiş, üzerleri boyanmış ve bazıları da kırılmıştır.”

“ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

“Yapılan bu haksız ve yakışıksız girişimi şiddetle kınıyor; bu hadsiz ve sorumsuz hareketi yapanları Ülkü Ocaklarından özür dilemeye davet ediyoruz.”

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ