Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sadettin Baskın, Yumrukaya köyünde yaşayan ve hayvancılıkla ilgilenen Ayşe Ayçiçek’e ait koyunların telef olduğunu duyunca geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Baskın, yetkililere de çağrı yaparak; “Yerel yönetimler ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin Yumrukaya köyüne gelip hadiseyi inceleyerek gerekli desteği yardımı yapacağına kanaat getiriyoruz” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu merkeze bağlı Yumrukaya köyünde yaşayan ve hayvancılıkla ilgilenen Ayşe Ayçiçek’e (55), ait koyunların beslendiği ağıla tellerin altından giren sahipsiz köpekler ağılın içinde bulunan 29 koyuna saldırdı.

Koyunların bazılarını ağılın dışına taşıyan köpekler bir kısmını ise ağılın içinde yaralı olarak bıraktı. Köpeklerin sesini duyarak ağıla giden Ayşe Ayçiçek ile oğlu koyunlarından 2’sinin telef olduğunu 6’sının ise yaralandığını gördü.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sadettin Baskın da Yumrukaya köyünde Ayşe Ayçiçek’i ziyaret ederek, durumun ciddiyetinden bahsetti. Baskın, Bolu’nun pek çok muhtelif bölgesine bırakılan köpeklerin vatandaşların korkulu rüyası halinde geldiğini kaydetti.

Köylüler ve muhtarla görüştüklerini dile getiren baskın, yaşanan olayın öneminden bahsederek;  “Uzun süredir takip ediyoruz farkındayız. Bolumuzun muhtelif yerlerinde çok farklı köpeklerin bırakıldığını biliyoruz fakat kimler tarafından bırakıldığına dair argüman yok. Sahipsiz köpekler Bolu merkezde de var. Tabi insanların korkulu rüyası haline geldi bu durum. Son olarak Yumrukaya köyünde duyduğumuz köpeklerin koyunlara saldırması çok elim bir hadise.” İfadelerini kullandı.

“İKİ TANE HAYVANIN TELEF OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

Baskın, çocukların dışarı çıkarken korktuklarına da işaret ederek; “İki tane hayvanın telef olduğunu öğrendik. Köy muhtarı ile yaptığımız görüşmede olayın doğruluğunu bizzat belirtti.  Dışarından köpeklerin gelip köylerin içerisinde, mahalle aralarında ya da yollarda çocuklarında korkulu rüyası haline geldi. Çocuklarını dışarı çıkarmakta zorlandıklarını belirtti köylüler” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH SORUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLÜR”       

Konuya ilgili belediyeleri aradıklarını da ifade eden Baskın; “Dışarıdan köpeklerin ilimizin muhtelif yerlerine bırakıldıklarını ve bunların tespit çalışmalarını yaptıklarını ifade ettiler. Toparlamaya çalıştıklarını da biliyoruz. Hatta küpeli bir hayvan tespit edilip gerekli işlemlerin başlatıldığını da söylediler. İnşallah bu sorunun çözülmesi noktasında çalışmaların acilen hızlandırılarak yerel yönetimler ve tarım ve hayvancılık bakanlığının çözmesini bekliyoruz. Bugün hayvanlara yapılan saldırı yarın çocuklarımız ve gençlerimize yapılabilir. Daha büyük sıkıntılara neden olabilir.” dedi.

“GEREKLİ DESTEĞİN YAPILACAĞI KANAATİNDEYİM”

Açıklamasının sonunda, gerekli desteğin yapılması noktasına dikkat çeken Baskın; “Ayşe hanıma geçmiş olsun temennisinde bulunduk. İnşallah duyarlı kamu iktisadi teşekkülleri köyümüze gelip Yumrukaya köyüne gelip hadiseyi inceleyerek gerekli desteği yardımı yapacağına kanaat getiriyoruz.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim