YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verildi.

Haber: Aynur Durukan

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin bahar dönemi için final sınavlarıyla ilgili kararını açıkladı. Üniversiteler peş peşe final takvimlerini duyururken öğrenciler, seçimin ikinci tura kalması sebebiyle sınavların ne zaman yapılacağını merak ediyordu.

SINAVLAR 1 HAZİRAN'DAN SONRA

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri 28 Mayıs tarihinde düzenlenecek. YÖK üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran’dan sonra uygulanması kararını aldı.

YÖK Yürütme Kurulu'nun kararında; “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmaması hususu, 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2022-2023 akademik yılı dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ