(Haber Merkezi) - Çanakkale Zaferinin 109. yılı ve Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Bolu Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organize edip İzzet Baysal Vakıf Huzurevi sakinlerinin oynadığı “Yüzleşme 6000” adlı tiyatro gösterisi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

foto galeri gif-2

Etkinliğe Vali Erkan Kılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, il protokolü, sivil toplum kurumları başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İsmini, tarihimizin büyük destanı Çanakkale Zaferi cephelerinde metrekareye düşen 6000 mermiden esinlenerek alan Yüzleşme 6000 tiyatrosunda; Mustafa Uçar, Yücel Ural, Ülker Yılmaz, Mehmet Gürkan Ürek, Mustafa Emir Özmen ve Yaşar Elmas sahnede rol alırken oyunu Yaşar Elmas yazıp yönetti.

Büyük bir ilgiyle izlenen ve duygu yoğunluğu yaşatan başarılı tiyatro gösterisinin ardından Vali Erkan Kılıç bir konuşma yaptı. Kılıç, başta tiyatro eserini ortaya koyan Yaşar Elmas olmak üzere tiyatro ekibine teşekkür etti. Çanakkale Zaferi’nin asla unutulmaması gerektiğini vurgulayan Vali Kılıç, bu tür sanat etkinliklerinin öneminin büyük olduğunun altını çizdi.

Konuşma ardından Vali Erkan Kılıç ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından oyuncular ve yönetmene plaket takdim edildi. Tiyatro oyunun organizasyonunda maddi katkıda bulunan iş insanı Kamuran Avcı’ya da Vali Kılıç tarafından plaket verildi.

Tiyatro gösterisi ardından Vali Erkan Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakıf Huzurevi sanat atölyesinde hazırlanan elişi sergisinin açılışını yaptı. Vali Kılıç, Rektör Alişarlı ve protokol üyeleri açılışı yapılan sergideki ürünleri inceledi.

Editör: Servet GÖKÇEK