(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Bayır ve Genel İdare Kurulu Üyeleri, Zafer Partisi Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti.

Zafer Partisi Bolu İl Başkanlığı ziyaretine, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Bayır, Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri, Zafer Partisi Bölge Başkanı Aydın Bahar, Zafer Partisi İl Başkanı Serdar Çuhadar ve partililer katıldı.

“BÖLGENİN SORUNLARINI YERİNDE TESPİT ETMEYİ ÖNEMSİYORUZ”

Ziyarette il olarak Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Bayır konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Bayır, yaklaşmakta olan yerel seçimlere dair ortak değerlendirmeler yapmak için geldiklerini söyleyerek, “Zafer partisi olarak siyaseti Ankara merkezde kapalı kapılar ardında değil teşkilatlarımızla beraber, onlarla fikir alışverişinde bulunarak yapmayı, bölgenin sorunlarını yerinde tespit etmeyi önemsiyoruz. Bolu’ya ilk gelişimiz değil. Daha önceki geldiğimizde Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmiş, Bolunun yerel sorunlarına ait kapsamlı bir dosya almıştık. Bugün bu ziyaretimizde hem buradaki arkadaşlarımızı dinlemek hem de Türkiye’nin gündemine dair fikir alışverişinde bulunmak hem de yaklaşmakta olan yerel seçimlere dair ortak değerlendirmeler yapmak niyetindeyiz.” dedi.

“DOĞRU MUHALEFETİ TEMSİL EDEN TEK PARTİ KONUMUNA GELDİK”

Genel Başkan Yardımcısı Bayır, 14 -28 Mayıs seçimleri öncesi ve sonrası Türkiye’de ciddi değişimlere neden olduğunu belirterek, “Seçimlerden önce bu seçimler bir Recep Tayyip Erdoğan gitsin mi? Kalsın mı? Referandumuna döndüğü için seçimlerden önce doğru stratejileri oturtamayanlar bizim ısrarla ‘bakın yanlış yolda gidiyorsunuz 6’lı masa. Bu şekilde sonuç alınamayacak.’ İkazlarımıza rağmen ki bu ikazların en sonuncusunu Genel Başkanım Sayın Özdağ 18 Ocak’ta TBMM’de yaptığı basın toplantısında ifade etmişti. Bu 6’lı masanın seçime çok kısa süre önce devrilmesi, hem de zehir zemberek açıklamalarla devrilmesi. Sonra tam tersi bir yöntemle kurulması büyük hayal kırıklıkları yarattı. Böylesine kritik bir seçime bizim samimi ikazlarımıza rağmen süreci yönetemeyen o günkü muhalefet seçimlerden sonra ne yazık ki kendi içine kapandı. Kendi iç hesaplaşmasıyla Türkiye’nin gündeminden koptu.  Bugün Türkiye, muhalefetin kendi içinde bocalamasıyla siyasi tarihimizde hiç görmediğimiz kadar bir muhalefetsiz bir ortam oluşmasına neden oldu. Aslına bakarsanız Adalet ve Kalkınma Partisi hükümleri 22 yıldır Türkiye’yi muhalefetsiz yönetmenin adeta keyfini sürüyordu ama artık Zafer Partisi var. 6’lı masa bileşenlerinin kendi iç hesaplaşmalarına düştüğü bu ortamda biz, seçimlerin hemen ardından yeni döneme ilişkin hesaplamalarımızı, planlamalarımızı yaptık. Türkiye’nin ihtiyacı olan yapıcı muhalefeti, doğru muhalefeti temsil eden tek parti konumuna geldik.” ifadelerini kullandı.

 “CUMHURİYETİN 100.YILINI KUTLAYACAĞIZ”

Zafer Partisi İl Başkanı Serdar Çuhadar’da, devketşn 10 günlük yasla Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına gölde düşürdüğünden bahsederek,Cumhuriyetin 100.yılını kutlayacağız. Aslında çok mutlu neşeli olmamız gerekirken, şahsım hüzünlü. Çünkü gereken özenin gösterilmediğini, Filistin’in kendisinin 3 günlük yas ilan etmişken devletimizin 10 günlük yasla Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına biraz gölge düşürdüğünü düşünüyoruz. Bununla da kalmadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından tam 1 gün önce dozerlerle yıkılan Atatürk ismini taşıyan Atatürk Havaalanında bir Filistin-Hamas mitinginin olacağını duyduk. Tabi bu süreçte bizim sevincimiz pek olmuyor. Zafer Partisinde bizler hiçbir zaman kişisel ikbalini düşünen arkadaşlardan oluşmuyoruz. Bizler evlatlarımızın, çocuklarımızın, güzel vatanımızın geleceği için burada toplandık. Bütün bunlar ışığında samimiyetten uzak söylemlerin bizleri ne kadar yaraladığını söylemek istiyorum.” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ