Bolu Bağışçılar Vakfı Zehra Taşman Kadına Eğitime ve Aileye Destek programı kapsamında bir çalıştay düzenlendi.

Hafta sonu Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından Zehra Taşman Eğitime ve Kadına Destek Programı’nın içeriğini belirlemek için düzenlenen çalıştaya, Bolu’da faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitimciler ve akademisyenler katıldı.

Bolu Bağışçılar Vakfı Kurucu Mütevelli Üyesi Haldun Taşman fonu ile yaklaşık 10 yıl devam ettirilmesi planlanan ‘Zehra Taşman Eğitime ve Kadına Destek Programı’nın Bolu’nun önceliklerine göre şekillenmesi için, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum temsilcileri, akademisyenler ve proje uzmanlarını çalıştay düzenleyerek bir araya getirdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram yaptı. Erbayram Bolu Bağışçılar Vakfı’nın 10. Yılını kutladığını belirterek, uygulanacak program hakkında bilgiler verdi. Erbayram; “İnsan hayatında daima önde olması gereken bir yapıdır. Bolu bağışçılar vakfı 10 yılını kutluyor. Daha güzel bir Bolu yaşam seviyesi, yükselmiş bir Bolu diye yola çıktık. Proje karşılığı Bolunun güzelliklerini artıran günlük hayata etki yapan ürünleri düzelten bir yol izliyoruz. Biliyorsunuz 8 yıllık bir mazisi olan proje bitirdik. Vakfımızı kurduğumuz vakit, üniversitemize bir sual sorduk. Niçin Bolu öğrencileri üniversite sınavlarında yeterli puan alamıyorlar? Bir rapor hazırlandı. Merhum İzzet amcamızın yaptığı bir yuğun esere karşılık okul öncesi ana okul sistemini Bolu ihmal etmiş ve öğrencilere fiziki alan %5 oranında. Biz de 10 yılda bunu %100 oranına çıkarabilir miyiz dedik.

Kurulduğumuz yıldan bu yana yaklaşık 250 projeye hibe desteği verdik ve Bolu’ya katkı sunacak Kamu STK işbirliği ile birçok paydaş projede de yer aldık. Bu gün kurucu üyelerimizden Haldun Taşman’ın şartlı bağış ile annesi adına açılan fonun detaylarını hep birlikte önceliklendiriyor olacağız. Bu çalışmaya tüm Bolu kamuoyu katılımı ve düşüncelerini alarak başlamak istedik katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum,

Girişimcilik Bolu’da çok az oranda yer buluyor. Girişimcilik okul sıralarından verilmesi lazım. Onun için bir 10 yıla daha inşallah hep birlikte erişiriz. Girişimciliği Bolu gençlerinin, bilhassa meslek liselerine hayata atıldıklarında başarabilmeleri için bu programı da yürüteceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Vakıf Sekreteri Öznur Akkaya, Zehra Taşman’ı ve programın amacını anlattı.

FONUN NASIL KULLANILACAĞINI BOLU KAMUOYU BELİRLEYECEK

Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül’ün moderatörlüğünü üstlendiği çalıştayda katılımcılar, Bolu’da kadınlara, öğretmenlere, kız öğrencilere ve ebeveynlere yönelik yapılabilecek faaliyetleri belirleyip örnek projeler üretti. Çalıştaydan çıkan fikirler doğrultusunda hazırlanacak rapor Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilip en uygun faaliyet planı dahilinde proje hayata geçirilecek.

Editör: TE Bilisim