Ligin 16. Haftasında evinde ağırladığı Ankara temsilcisini 3-1 yenen İnkılap bayan voleybol takımı haftayı mutlu kapattı.

Türkiye bayanlar voleybol 2. Ligi 4. Grupta yer alan İnkılap İlköğretim Okulu ligin 16. Haftasında oynadığı Ankara temsilcisi Spor Mektebi Voleybol Takımını 3-1 yenerek haftayı galibiyetle kapattı. Hafta içi mesaisinde Maliye Okullarına 2-0 dan 3-2 yenilen inkılap, hafta sonu aldığı galibiyet ile moral depoladı. Zorlu karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Maça iyi başlayan İnkılap setteki ağırlığını kısa sürede gösterdi ve teknik molaya önde giren taraf oldu. Mola sonrası maçtaki üstünlüğünü devam ettiren inkılap farkı 8 sayıya kadar çıkardı ve ilk seti 25-17 önde kapattı. Set sonucunda İnkılap İlköğretim Okulu maçta 1-0 öne geçti

İkinci sete her iki takım da daha istekli başlasa da kısa sürede düzene giren İnkılap teknik molaya önde giren taraf oldu. Mola sonrasında 6-0’lık seri yakalayan Spor Mektebi 12-16 öne geçti. İnkılap aradaki farkı indirip 24-24 eşitliği yakalasa da savunmada yaptığı hatalarla seti 26-28 yenildi ve maçın 1-1’e gelmesine engel olamadı.

Sete hatasız başlayan İnkılap kısa sürede farkı açtı ve skoru 8-2 ye getirdi. Setteki üstünlüğünü devam ettiren İnkılap teknik molaya 12-4 önde girdi. Mola sonrasında Spor mektebi toparlanıp sayı üretse de aradaki farkı iyi değerlendiren İnkılap maçın üçüncü setini 25-20 kazanarak karşılaşmada 2-1 öne geçti.

Maçın dördüncü setine iyi başlayan Spor mektebi 6-2’lik üstünlüğü yakalasa da kısa sürede toparlanan İnkılap önce 10-10 eşitliği yakaladı ardından teknik molaya 12-11 önde girdi. Mola sonrasında her iki ekip de iyi bir oyun sahaya yansıtsa da İnkılap farkı açıp skoru 19-16’ya taşıdı. Elde ettiği üstünlüğü setin sonuna kadar bırakmayan İnkılap setten 25-22 kaçtan ise 3-1 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim