​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöverle biçim ve balya yapım fiyatlarını belirlemek üzere toplantı gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş, Bolu Ziraat Odası Başkanı Selim Özer, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Çağrı Civan, oda meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, biçerdöver operatörleri ve çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2023 yılı biçerdöver kontrol hizmetlerinin yürütülmesi hakkında valilik tebliği hatırlatılarak biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerinin sorumlulukları hakkında uyarılarda bulunuldu. Belge kontrolleri, ürün kayıp oranlarına dikkat edilmesi ve özellikle anız yakma gibi konularda gerekli hassasiyetin operatörler ve muhtarlıklar tarafından sağlanması istenildi.

Toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş; “Hasat sezonu boyunca dane kayıplarının önlenmesi adına ekiplerimiz kontrol çalışmalarını her yıl olduğu gibi bu yılda sürdürecek. Operatörlerimizin ve üreticilerimizin dane kayıplarının önlenmesi adına gerekli hassasiyeti göstereceklerini biliyorum. 2023 üretim sezonun gerek üreticilerimize gerekse de hizmet sağlayıcılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Selim Özer; “Burada bulunma amacımız üreticilerimizi ve operatörlerimizi mağdur etmeden orta noktada buluşabilmektir. Belirlenen fiyatların Bolu tarımının paydaşlarına hayırlı, ürünleri verimli ve bereketli olsun” dedi.

Toplantı neticesinde 2023 yılı hasat sezonu için; Taban ve düz araziler için dekar biçim ücreti: 180 TL , Meyilli ve yatık araziler için dekara biçim ücreti: 200 TL, Balyalama ücreti için: 15 TL fiyat belirlendi.

Editör: Servet GÖKÇEK