Göynük ilçesi Himmetoğlu köyünde heyelan nedeniyle hasar gören 5 ev boşaltıldı.

Göynük Himmetoğlu köyünde gece saatlerinde Aksa Enerji Göynük Termik Santrali üretim sahasının yanında bulunan alanda meydana gelen heyelan nedeniyle 2 ev ağır hasar görürken, 5 evde ise hafif hasar oluştu.

Yaşanan heyelanın ardından olay yerine giden Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Kaymakam Orhan Gazi Karakaş, AFAD ekipleri ve diğer ilgili kurumların yetkilileri ile bölgede incelemede bulundu.

Yapılan ilk incelemede ağır hasar gören evler ile hafif hasar gören 5 evin boşaltılması kararı alındı.

Belediye Başkanı Kemal Kazan yaptığı açıklamada, gece saatlerinde meydana gelen heyelan sonucu 2 evde ağır hasar meydana gelirken 5 evde ise hafif hasarlar oluştuğunu belirtti. Kazan, “Toprak kaymasından zarar görme ihtimali bulunan toplam 5 evi boşaltma kararı aldık ve zarar gören vatandaşlarımızı bölgede faaliyet gösteren Aksa Enerji Göynük Termik Santrali Misafirhanesine yerleştirdik” dedi.

Himmetoğlu Köyü muhtarı ve yetkililer ile iletişim halinde olduğunu belirterek gelişmeleri takip ettiğini belirten Kazan, kapsamlı incelmenin tamamlanmasının ardından en kısa sürede zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda gerekli çalışmalara başlanılacağını söyledi. Başkan Kazan, toprak kaymasında zarar görenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim