Bolu'da, aracın yakıt deposunun gizli bölmesinde 14 kilo toz esrar ile yakalanan N. M. ile oğlu R. M.'nin, 'Resmi belgede sahtecilik', 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlarından tutuklu yargılanmasına başlandı.

Geçen yıl Kasım ayında, TEM Otoyolu'nda durdurulan aracın yakıt deposuna gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 100 bin TL olan 14 kilo toz esrar ele geçirildi. Üzerlerinde iki farklı sahte kimlik bulunan cezaevi firarisi N. M. ile oğlu R.M. tutuklandı.

Sanıklar, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulundu. N. M. aracı E. B.'den süresiz olarak kiraladığını ileri sürerek şöyle savunma yaptı:

"28 bin TL karşılığında aracı kiraladım. Diyarbakır Bismil'e gittiğimde, orada arkadaşım Ekrem aracı alıp gitti. Bir süre sonra geri geldiğinde ben araca kaçak sigara koyduğunu düşündüm. Sonra oğlumla beraber yola çıktık ve Bolu'da yakalandık. Ben araçta uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Aracın benzin deposu 80- 90 karton sigara alıyor. Aracı İstanbul'a götürmem karşılığında masraflarla birlikte 3 bin 500 TL vereceklerdi. Uyuşturucu olduğunu bilseydim oğlumu yanımda getirmezdim."

“HEPSİNİ SATSAN O KADAR PARA ETMEZ”

Hakimin, "80- 90 karton sigarayı satsan sana verecekleri o para kadar etmez. Bu parayı bana niye veriyorlar diye düşünmedin mi hiç?" şeklindeki sorusuna N. M., "Ben hiç onu düşünmedim. Bana o kadar para vereceklerdi ben de aracı götürdüm" diye cevap verdi.

18 yaşındaki R. M. de "Kaza yapabileceği endişesiyle babamın yanında yolculuk yaptım. Babamın ısrarı üzerine araca bindim. Araçta uyuşturucu olduğundan haberim yoktu" dedi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

Editör: TE Bilisim