(Özel Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencisi İnci Nisa Akgül, “Cennetin Arslanları” adlı kitabında 26 şehidin hikayesine yer verdi.

Askeriyeye duyduğu merak nedeniyle, “Cennetin Arslanları” kitabını yazan İnci Nisa Akgül,  Türkiye’nin 26 şehidinin hikayesine anlattı. BAİBÜ Gazetecilik Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi olan Akgül, şehitlerin ve ailelerinin yaşantılarına ışık tuttu.

“BÖYLE BİR KİTAP YAZMA KARARI ALDIM”

Şehit ailelerine sosyal medya üzerinden ulaştığını ifade eden Akgül, “Polis ve asker olmayı düşünüyordum. Onlara ilgimden dolayı videolarını izledim ve şehit ailelerinin daha çok duyulmasının adına böyle bir kitap yazma kararı aldım. 26 şehit ailesiyle röportaj yaptım ve aileler şehitleri hakkında bilgiler verdi. Onları yazdım. Genel olarak sosyal medya üzerinden ulaştım. Ankara’daki Cebeci Askeri Şehitliğine gittim ve oradaki aileler görüştüm. Bu şekilde ulaştım, onların yardımıyla beraber…” dedi.

“İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK İSTEDİM”

İnsanları bilinçlendirmek istediğini aktaran Akgül, “Aslında, hiç kimsenin hiçbir şeyi bilmediğini fark ettim. Yani çok fazla şey yaşadıklarını ve bunlardan çok fazla kimsenin haberdar olmadığının farkına vardım. Bu yüzden insanları bilinçlendirmek istedim” ifadelerini kullandı.  

“ÇOK MUTLU OLDULAR”

Kitabın güzel geri dönüşler aldığının altını çizen Akgül, “Kitabım genelde ilgi görüyor. Çok fazla daha doğrusu talep geldi. Bunun nedeniyle ikinci kitabımı da çıkarmayı düşünüyorum. Bu sefer daha fazla şehit ailesine ulaşıp, onları sevindirmek istiyorum. Aileler çok mutlu oldular. Yani bu kadar mutlu olabileceklerini ve gurur duyacaklarını tahmin etmemiştim. Diğer insanları da bilinçlendirdiğim için daha da çok mutlu oldular. Sevindiler yani” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE