(Haber: Oğuzhan EKE) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni demir yolu ihtiyacını dile getirerek, “İstanbul ile Ankara arasında bir tren hattı lazım” dedi.

Bolu, yıllardır hayalini kurduğu hızlı trene kavuşamıyor. Bolu, her açıklanan yeni projede adını arıyor.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son yaptığı demiryolu açıklaması da yeniden akıllara “Mümkün mü?” sorusunu getirdi.

İstanbul ve Ankara arasında daha kısa bir demiryolu hattı ve otoyola ihtiyaç olduğunun altını çizen Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.  Demiryolunun ise kendileri için daha önemli olduğunun altını çizdi. Bakan’ın açıklaması şöyle:

“İstanbul ile Ankara arasında gelecek yıllar için bize mutlaka yeni bir otoyol lazım. Daha kısa gidecek bir tren hattı da lazım. Ankara'dan başlayıp Ayaş, Beypazarı, Nallıhan üzerinden Akyazı'ya kadar giden 276 kilometrelik bir otoyolu projelendirmeye başladık. Bunu bitirdiğimiz zaman hem daha kısa bir güzergahtan seyahat edeceğiz hem de kapasitemiz artmış olacak.

“DEMİR YOLUNU BİRAZ DAHA ÖNCELİYORUZ”

Biz demir yolunu biraz daha önceliyoruz. Onun için bir projemiz daha var. Bunun proje çalışmalarına başladık. Hem otoyol hem de demir yolu için 2028 projeksiyonunda inşaatına başlarız diye düşünüyorum. Proje olarak başladık ama yapım olarak biraz daha vaktimiz var.”

Kaynak: Anadolu Ajansı