Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday adayı ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz, Bolu Belediyesinin geri dönüşüm ihalesi ile 1 milyon 300 bin lira zarara uğratıldığını iddia etti. Beykoz; “Bolu Halkı adına yapılan ihale ile ilgili Başkanlardan açıklama beklediğimizin altını çiziyoruz” dedi.

CHP Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Erhan Beykoz, belediyeye hibe dilen ve adının Tabiatın Kalbi olarak değiştirilen şirketin mali durumu hakkında bilgi istediklerini söyledi. Beykoz ayrıca yangınla ilgili belediyenin doyurucu bir açıklama yapmadığını ifade etti.

Haber: Aslı Akış

Parti binasında yapılan basın açıklamasına CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Belediye Başkan aday adayı Erhan Beykoz ve CHP Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Erhan Beykoz, konuşmasına 5 Aralık dünya kadın hakları gününü kutlayarak başladı.  Beykoz; “Cenneti kadınlarımızın ayakları altına veren Allah’ın, insan olma onurunu da demokratik haklarıyla veren Atatürk’e ve haklarına sahip çıkan tüm kadınlarımıza seçme seçilme hakları günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

“Bolu belediyesinde yaşanmasını istemediğimiz maalesef yaşanan bazı gerçekleri saygıdeğer Bolu Halkıyla paylaşmak istiyoruz. Belediyemizin yapılan ihaleyle bir yılda ne kadar zarara uğratıldığının Bolu Halkının bilmesi en doğal hakkıdır” diyen Beykoz; “Bolu Belediyesi 18 Nisan 2017 yılında geri dönüşüm ihalesini yapıldı. Yapılan ihaleyi bir firma, 122 bin artı KDV olarak aldı. Bu rakam bu güne kadar geri dönüşümde Bolu Belediyesinin önemli ihalelerinde olarak kayıtlara geçti. İhaleyi alan firma yılsonunda zarar ettiği gerekçesiyle işi bırakacağını açıklamış. Yapılan bildirim sonrası belediye yeniden ihaleye çıktı. İhale Boluspor’a 16 bin liraya verildi. Boluspor’un hepimizin ortak paydası olması sebebiyle aldığı ihaleye sesimizin çıkmaması doğaldır. Fakat Boluspor aldığı ihaleyi bir yıl evvel alan firmaya 25 bin artı KDV olarak yani 29.500 TL’ye vermesi kafamızı karıştırmıştır. Bunun matematiksel hesabı, belediyemizin aylık net 100 bin liranın üstünde zarara uğramıştır. Bunu yıllık olarak hesapladığımızda, Bolu Belediyesi bu ihale ile 1 milyon 300 bin lira zarara uğratılmıştır. Böylesi çirkin ilişkilerin içinde Boluspor adının kullanılması üzücüdür. Bolu Halkı adına yapılan ihale ile ilgili Başkanlardan açıklama beklediğimizin altını çiziyoruz” şeklinde konuştu.

“TABİATIN KALBİ ŞİRKETİMİZİN SON MALİ DURUMU NEDİR?”

Belediyeye ait Tabiat Kalbi adlı şirketin bazı firmalardan milyonlarca lira alacağı olduğunu belirten Beykoz; “05.11.2015 yılı 626 sayılı yasaya istinaden bir vatandaş tarafından belediyemize hibe edilen şirkettir. Sonradan adı Tabiatın Kalbi olarak değiştirilen şirketimiz öncesinde 2 ortak almış ve daha sonra tamamına sahip olmuştur. Belediye meclisinden zaman aralıklarıyla milyonlarca lira sermayesine eklenen şirketin son mali durumunu merak etmekteyiz. Mecliste birkaç aydır sözlü olarak şirket konusunda bilgi istememize rağmen, herhangi bir cevap alamadığımızın bilinmesini isteriz. Saygıdeğer Bolu Halkı bilmelidir ki, bu şirket sizlerin verdiği vergiler ile kurulmuş, ticaret yapmaktadır. Gerçek bilgileri almamıza rağmen, araştırmalarımız sonrası, şirketin bazı firmalardan milyonlarca lira alacağı olduğu ve zor duruma düştüğüdür. Buradan yine Saygıdeğere Bolu Halkı adına soruyoruz, Tabiatın kalbi şirketimizin son mali durumu nedir? Ne kadar alacağı vardır ve tahsil etme şansı var mıdır? Girdiği ihalelerle çoğu işi alan, bitiren şirketin kime ne kadar borcu vardır? Ekonomik olarak zor duruma düştükten sonra neden yönetim kurulu başkanı değişmiştir? Piyasada konuşulduğu gibi, alacağı olan firmalar iflas ettiyse, Bolu Halkının milyonlarca liralık alacağını kim nasıl karşılayacaktır?” açıklamasında bulundu.

“ARŞİVDE ZARAR NE KADARDIR?”

Beykoz, son olarak belediyenin arşiv yangını hakkında bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizerek; “Geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıktığı raporlara yansıyan Arşiv yangını hakkında da doyurucu bir açıklama yapılmamıştır. Hangi evrakların yandığı ve dijital ortamda olduğu iddia edilen arşivde zarar ne kadardır. Islak imza yerine dijital ortamda ki kayıtların karşılığı hakkında bilgi verilmemesi de manidardır” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim