Bolu Kadın Platformu adına açıklama yapan Eğitim Sen Bolu Şube Kadın Sekreteri Sevcan Altun Bozoğlan, “Şiddete, tacize, tecavüze, gericiliğe, yoksulluğa, sömürüye karşı bir aradayız!” dedi. Bozoğlan ayrıca Pazar günü yapacakları basın açıklamasına herkesi davet ederek, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Gününde, Pazar günü saat 15.00’da İzzet Baysal Anıtı önünde herkesi sesimize ses olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Ömer Çetinaslan

“Şiddete, tacize, tecavüze, gericiliğe, yoksulluğa, sömürüye karşı bir aradayız!” diyerek açıklamasına başlayan Bolu Kadın Platformu adına Eğitim Sen Bolu Şube Kadın Sekreteri Sevcan Altun Bozoğlan, “2018'in ilk on ayında 329 kadın öldürüldü. İlk sekiz ayında en az 870 kadın şiddete, 342 kadın tecavüze uğradı. Yani kadın katliamları, şiddet, taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarının ardı arkası kesilmiyor.” ifadelerine yer verdi.

“ERKEK ŞİDDETİNİN KARŞISINDA ÖRGÜTSÜZ DEĞİLİZ”

Bozoğlan, kadına yönelik saldırıları asla kabul etmeyeceklerini belirterek, “Ülkemizde on kadından yalnızca üçü çalışıyor. Çalışanların % 44'ü düşük ücretlerle istihdam ediliyor. Üstelik ekonomik krizin faturası da biz kadınlara ödetiliyor. Esnek ve güvencesiz çalışmaya izin vermeyecek, ekonomik şiddetinize de boyun eğmeyeceğiz. Eğitimde, kamusal alanda, sokakta laiklik her geçen gün baltalanıyor; gericilik karabasan gibi kadınların üzerine çökmeye devam ediyor!

Özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, kadın mücadelesine yönelik saldırıları bizlere reva gören bu düzeni kabul etmiyoruz. Sözümüzü öğütleyebilme, yan yana gelme ve hayatı değiştirme iradesinde ve iddiasındayız. Bu yüzden 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Gününde, Pazar günü saat 15.00’da İzzet Baysal Anıtı önünde herkesi sesimize ses olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim