(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediyesi tarafından Çıkınlar Mahallesi’nde yaptırılan çocuk parkı 11 Nisan Perşembe günü kundaklanarak yakıldı. Çocuk parkında yanan alan, itfaiye ekibi tarafından söndürüldü. Yangında oyun grubu ve kauçuk zemin tahrip olurken oturma bankı da kısmen yanarak zarar gördü. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, itfaiye yetkilileri ile birlikte yanan parkta incelemelerde bulundu.

Yanan alanda inceleme yapan Başkan Yardımcısı Özdemir, “Yakın zamanda seçim vardı ve bu seçim sonucunu hazmedemeyen birisi mi ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birisi mi bu parkı yaktı şu an bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki, bunu yapanlar bu kentin, bu ülkenin vatandaşı olamaz. Bu parkı yakanlar vatan hainidir” dedi.

ŞÜPHELİ YAKALANDI
Meydana gelen kundaklama olayına ilişkin Bolu Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Bu kapsamda polis ekipleri tarafından yanan park civarındaki güvenlik kameraları incelendi. Sahada  yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin 18 yaşındaki E.S. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Yakalanarak gözaltına alınan E.S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli adli mercilerce 3 ay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Oğuzhan EKE