(Haber: Aynur Durukan) -Bolu Valiliğinde, 2023 – 2024 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Kış mevsiminde olumsuz hava şartları karşısında ilimiz genelindeki bütün yollarımızı açık tutmalıyız” dedi.

Bolu’da kış mevsimi Kasım ayıyla beraber başladı. Milli parkları ve tabiat parkları ile yerli ve yabancı turistlerin kış mevsiminde sık sık ziyaret ettiği Bolu’da uygulanacak kış tedbirleri görüşüldü. Bolu Valiliğinde, Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında gerçekleşen toplantıda Vali Yardımcıları Fatih Damatlar ile Dr. Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Avcı, Karayolları 4. Bölge Müdür Yardımcısı Sadi Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın ve kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

İl genelinde alınacak tedbirler toplantıda tek tek anlatıldı. Kurum temsilcileri sunum gerçekleştirdi. Müdürlüklerin sorumluluk alanlarına dair bilgi verilerek, alınan önlemler anlatıldı.

Vali Erkan Kılıç, sunumların ardından kaymakamlardan ilçeler hakkında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’den köylere ilişkin, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın’dan ise kent merkezindeki karla mücadele çalışmalarına dair bilgi aldı. Karayolları 41.,  42. ve  43. Şube Şefleri kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmaları ve yapılan hazırlıkları aktardı.

Kılıç, kış mevsimi boyunca il genelinde yolların açık tutulması gerektiğini belirterek, “İlimiz sınırları içerisinde kış mevsiminde karayollarımızı kullanacak vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli olan tüm tedbirlerimizi almalıyız. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişebilmelerini sağlamalıyız. Kış mevsiminde olumsuz hava şartları karşısında İlimiz genelindeki bütün yollarımızı açık tutmalıyız. Vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak ve mağdur olmamaları için gerekli hazırlıklarımızı yapmalıyız. İlimizde bulunan bütün yolları kullanacak vatandaşlarımıza ve Bolulu hemşehrilerimize kazasız seyahatler diliyorum. Kış mevsiminde trafiğin kesintiye uğramaması için karla mücadele çalışmalarına katılacak olan herkese görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Kış mevsiminin sorunsuz bir şekilde atlatılmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE