(Haber: Mehmet Şah Elkatmış)- AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, çeşitli meslek dallarından ve sosyal gruplardan kadınlarla düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Demirkol, “İlimizde Suriyeli sığınmacı sayısı 4 binken, Düzce'de bin 300, Kastamonu’da bin 385, Karabük’te bin 275. Mevcut yönetimin mülteci konusunu acil kurtarma butonu olarak kullanmasına rağmen en yüksek sayı bizde.” dedi.

Programa Bolu’da faaliyet gösteren çeşitli derneklerin temsilcileri dışında, ev hanımları, farklı meslek dallarından ve sosyal gruplardan kadınlar katılım sağladı.

Burada kendisine yöneltilen soru üzerine mülteci konusuna değinen Demirkol, insani değerleri kaybetmememiz gerektiğini belirtti.

“MÜLTECİ SAYISINI DÜŞÜRECEĞİZ”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de hassasiyetle bu konuyu takip ettiklerini belirten Demirkol, “Misafirlik uzadı. Mültecilerin onuruna dokunmadan insani hassasiyetler gözetilerek memleketlerine dönmeleri için uğraşacağız. İçişleri Bakanlığımızla uyumlu çalışarak sığınmacıları ülkelerine göndermek istiyoruz. Bu konuda ivedilikle çalışacağız. Süreç içerisinde mültecilerle ilgili söylemlerin mevcut belediye yönetiminin başarısızlıklarını örten kurtarıcı bir buton olarak görüldüğünü ve kullanıldığını görüyoruz. Fakat biz az konuşup çok iş yaparak mülteci sayısını düşüreceğiz.

“EN YÜKSEK SAYI BİZDE”

Mevcut belediye yönetiminin ortaya koymuş olduğu söylemlerin işe yaramadığı, mülteci sayısını resmi rakamlara göre azaltmadığı ortada. Bu söylemlerin turizm kenti olan ilimizde turist sayısını azalttığı görülmekte, esnafımıza ve bu sektörde çalışanlarımıza zarar vermekte. Biz turizmi koruyarak, turizmle ilgili sektörleri koruyarak mülteci sayısını azaltacağız. Az konuşup çok iş yapacağız. Çevre illerimize göre mülteci sayısını azaltmada Bolu Belediyesinin bu konuda ne kadar başarısız olduğu resmi rakamlarda belli. İlimizde Suriyeli sığınmacı sayısı 4 binken, Düzce'de bin 300, Kastamonu’da bin 385, Karabük’te bin 275. Mevcut yönetimin mülteci konusunu acil kurtarma butonu olarak kullanmasına rağmen en yüksek sayı bizde.” ifadelerini kullandı.

Demirkol, eğitim için Bolu’ya gelen yabancı öğrencilerin mezun olunca ülkelerine dönmesinin de giden mülteci sayısına eklendiğini söy

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ