Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin 17. Haftasında ağırladığı Fethiye Belediye Basketbol takımını 74 – 70 yenerek üst üste 2.galibiyetini aldı. 11er galibiyetle 3.sırayı paylaştığı rakibini yenerek yerini sağlamlaştıran Boluspor lideri kovalamaya devam etti. Karşılaşmada takım kaptanı Erhan Kocamış 15 sayı ve 12 ribaunt ile double-double yaptı.

Basketbol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı önemli bir galibiyete imza attı. Ligin 17. Haftasında deplasmanda yenildiği rakibi Fethiye Belediye takımını ağırlayan Bolunun Dev Adamları sahadan 74 – 70 galibiyetle ayrılarak puanını 29a çıkardı. 11er galibiyetle 3.lük koltuğunu paylaştığı rakibini yenerek 12 galibiyete çıkan Boluspor lideri kovalamaya devam etti. Karşılaşmada takım kaptanı Erhan Kocamış 15 sayı ve 12 ribaunt ile sahanın tek double-double yapan ismi olurken galibiyette de önemli rol oynadı.

Karşılaşmaya Boluspor, Erhan Kocamış, Burak Dilmaç, Faik Nurkan, Metehan Deniz ve Samet Demirok ilk beşiyle başlarken Fethiye Belediye ise Enver Ekmen, Seray Yıldırım, Onur Aksoy, Cihan Deliçay ve Erdem Türetken ilk beşi ile başladı. karşılaşmanın periyotlara göre önemli anları ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşma Burak Can Dilmaç’ın serbest atıştan attığı sayıyla başladı. Sert savunmayla etkili olan Boluspor etkisini skora da yansıttı ve kısa sürede 8-2 öne geçti. İlk beş dakika geride kalırken Boluspor 10-4 üstünlüğünü devam ettirdi. Periyodun son 3 dakikasına girildiğinde Boluspor 12-8 üstünlüğünü sürdürdü. Bu bölümde her iki takımda savunmada sertleşti. Son 1 dakikaya girilince Boluspor arka arkaya bulduğu sayılarla skoru 16-10 yaptı ve Fethiye molayı aldı. Periyot 18-13 Boluspor üstünlüğü ile tamamlanırken Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 9 sayı üretti.

İkinci periyotta ilk sayı tekrar Burak’tan geldi ve bu sayılarla maçta çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu. Periyodun ilk 3 dakikası tamamlandığında Boluspor yakaladığı 7 sayılık farkı iyi değerlendiremedi ve 20-20 lik eşitlik sonunda Antrenör Murat Yolcu ilk molasını kullandı. İlk beş dakika tamamlandığında Fethiye üstünlüğü ele geçirdi ve skoru 24-28e getirdi. Periyodun tamamlanmasına 3 dakika kala Boluspor skoru 28-28 de eşitledi. Periyodun son bölümünü iyi oynayan Fethiye devre arasına 30-32 önde girdi. Boluspor’dan Burak Dilmaç 13 sayıyla sahanın en skoreri oldu.

Maçın üçüncü periyodu Boluspor’dan Erhan Kocamışın üç sayılık isabeti ile başladı ve Boluspor tekrar üstünlüğü aldı 33-32. Periyodun dört dakikası geride kalırken Fethiye’den Enver Ekmen üç sayılık isabetiyle skoru 35-37 üstünlüğe taşıdı ve 10 sayıyla çift hanelere çıkan ikinci oyuncu oldu. İlk beş dakika geride kalırken Fethiye ekibinden Seray bulduğu sayıyla çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu ve skoru 39-40 a getirdi. Periyodun son 3 dakikasına girilirken Boluspor 44-43 üstünlüğü tekrar ele aldı. Boluspor arka arkaya bulduğu sayılarla skoru yükseltirken Hakan Şanlı bulduğu üç sayılık atışla hem çift hanelere çıktı hem de skoru 51-48e getirdi.

Maçın dördüncü periyodu karşılıklı sayılarla başladı ve ilk iki dakika sonucunda skor 55-55 oldu. İlk dört dakika geride kalırken Boluspor arka arkaya bulduğu sayılarla farkı 4 sayıya, skoru ise 61-57 ye getirdi. Maçın son üç dakikasına girilirken Erhan Kocamışın üç sayılık isabeti ile Boluspor farkı yükseltti ve skoru 67-62 ye getirdi. Yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar devam ettiren Bolunun Dev Adamları sahadan 74-70 galip ayrılırken galibiyet sayısını 12 ye çıkardı.

Karşılaşmada Boluspor’dan Serhat Doğanay 10, Hakan Şanlı 17, Burak Dilmaç 15 ve Erhan Kocamış 15 sayı 12 ribaunt ile galibiyeti getiren isimler olurken Fethiye Belediye takımında ise Seray Yıldırım 17 ve Onur Aksoy’un 25 sayılık performansları mağlubiyeti engelleyemedi.

Editör: TE Bilisim