(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da gerçekleştirilen kış kampına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma namazını kar üzerinde kıldı.

fot galeri gif

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Aladağ’da bulunan Bolu 2. Dönem Türkiye Geneli Kış Kamp alanını ziyaret etti. Erbaş, burada cuma namazı kıldırdı. Cuma namazı için kardan minber ve mihrap yapıldı.

Erbaş, cuma hutbesini de kardan yapılan minber üzerinde verdi.

Erbaş, hutbesinde kampa katılan gençlere nasihatler verdi. Erbaş, hutbesinde şu ifadeleri kullandı:

“Sizler, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek bugün burada kardeşçe birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerini sergiliyorsunuz, tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz. Zorlukları ve sıkıntıları aşmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini öğreniyorsunuz. Disiplini, düzeni, istişareyi, zorluklarla başa çıkmayı, kendi isteğinizle gönüllü olarak bu zor şartlarda öğreniyorsunuz. Asker milletin asker çocukları ve gençleri adeta buralarda askerliğe hazırlanıyor. Başarıya ulaşmak için el ele, gönül gönüle vermenin ne kadar gerekli olduğunu burada, izcilik faaliyetlerinde tecrübesini, alıştırmasını yapıyorsunuz. Cenab-ı Hak, burada öğrendiğiniz her türlü güzel davranışı, disiplini, edebi, adabı, ahlakı hayatınızın tamamına aktarmayı, ömrünüzün sonuna kadar nasip eylesin.”

“TARİHİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ İYİ OKUYUN”

Hutbemi şu tavsiyelerimle bitirmek istiyorum. Geleceğiniz için, vatanımız için büyük hayaller kurun, büyük hedefler belirleyin. Dininizi sağlam kaynaklardan öğrenin, bolca kitap okuyun, yabancı dillerinizi geliştirin. Tarihimizi ve kültürümüzü iyi okuyun, zira tarih bir milletin hafızasıdır. Sosyal medyanın esiri olmayın, mutlaka bir spor yapın. Neşenizi, umudunuzu asla kaybetmeyin. Karamsar olmayın, her zaman iyimser olun, geleceğe umutla bakın. Biz sizler sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz, çünkü sizler bizim umudumuzsunuz. Bunun için neşenizi, umudunuzu hep diri ve canlı tutun.”

Editör: Oğuzhan EKE