(Haber: Aslı Akış) - Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, AK Parti iktidarının söylem ve dil kullanımıyla öğrenci velilerinin öğretmenlerin üzerinde bir güç olarak kendilerini görmeye başladığını söyleyerek, bu durumun, olumsuz veli davranışlarını doğru yorumlayamayan AK Parti-Eğitim Bir Sen kadrolarının etkisiyle ortaya çıktığını vurguladı.

Yaşanan durumu örnekle açıklayan Eğitim İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, öğretmen üyesi Ö.Ü'ye disiplin cezası verilmesi üzerine yapılan itirazın reddedilmesi sonrasında, Eğitim-iş bölge avukatı AV. Hande Nur Kaymakçı tarafından Bolu İdare Mahkemesi'nde dava açıldığını kaydetti.

“ÖĞRETMEN ÜYEMİZE DİSİPLİN CEZASI VERİLDİ”

Korkmaz, Eğitim bir sen kadrolarının bir öğretmen üyeye  disiplin cezası verdiğini aktararak; AKP İktidarının söylemleri, kullandığı dil ile birlikte öğrenci velileri kendilerini öğretmenin üstünde bir güç olarak görmeye başladılar. Öğretmenin mesleki olarak yaptığı her faaliyete müdahaleyi hak gördüler. Bu olumsuz veli davranışlarını doğru yorumlayamayan, olayları kavrayamayan, haklıyı haksızı ayırt etme yeteneğinden yoksun, yöneticilik becerisi yeterince gelişmemiş liyakatsız AKP-Eğitim bir sen kadroları bir öğretmene, üyemize disiplin cezası verdi.” diye konuştu.

“DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILDI”

Mahkemenin üyeye verilen disiplin cezasını oybirliğiyle iptal ettiğine işarete eden Korkmaz; “Şöyle ki, Bolu Merkez Turgut Özal Lisesi öğretmeni, üyemiz Ö.Ü’ ye bir öğrenci velisinin şikayeti üzerine disiplin soruşturması açıldı. Bu soruşturma neticesinde üyemize disiplin cezası verildi. Cezaya yapılan itiraz da il disiplin kurulunda oy çokluğuyla reddedildi. Bunun üzerine Eğitim-iş bölge avukatı AV.Hande Nur Kaymakçı tarafından Bolu İdare Mahkemesi’nde verilen cezanın iptali istemiyle üyemiz Ö.Ü adına dava açıldı.” ifadelerine yer verdi.

“HUKUK KURALLARI ÇERÇEVESİNDE DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Erkan Korkmaz, Eğitim-iş olarak haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı hukuk çerçevesinde direnmeye devam edeceklerini dile getirerek; “Bolu İdare Mahkemesi 2024/440 sayılı kararı ile üyemize verilen disiplin cezasını oybirliği ile iptal etti. Eğitim-iş olarak Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün haksız hukuksuz uygulamalarına karşı hukuk kuralları çerçevesinde direnmeye devam edeceğiz. Bu uygulamalar ile öğretmenleri üzen, öğrenci ve veli karşısında küçük düşüren eğitim yöneticilerinin bir gün mutlaka hukuka hesap vereceğine olan inancımızla umudu ve mücadeleyi büyüteceğiz!” şeklinde sözlerini noktaladı.

Editör: Oğuzhan EKE