Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, partilileriyle birlikte Aktaş Mahallesinde bulunan kıraathanelerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, belediye başkanı olarak seçilmesi halinde, başta su olmak üzere belediye hizmetlerini ucuzlatacağını ifade etti.

Aktaş Mahallesindeki kıraathane ziyaretlerinde Köroğlu Kıbrıscık Kıraathanesine de uğrayan Özcan burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Kıraathanede tek tek vatandaşlarla tokalaşan Özcan, buradaki konuşmasında 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde destek istedi.

Özcan konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “31 Mart’tan itibaren Bolu’yu yönetmek için arkadaşlarımızla birlikte bir yola çıktık. Allah nasip ederse, sizin de teveccühünüz olursa, 31 Mart’tan sonra farklı bir belediye hayal ediyorum. Artık insanların belediye deyince tüylerinin diken diken olduğu, su faturasını gördüğünde Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyorum demediği, en pahalı emlak vergilerinin olmadığı, belediyeden bahsederken insanların Allah razı olsun dediği bir belediye hayal ediyorum.

“Türkiye’nin en pahalı hizmetlerini alıyoruz”

Bugün Türkiye’nin en pahalı hizmetlerini alıyoruz biz belediyeden. En pahalı su parası bizde, rayiç değerler yüksek olduğu için en pahalı emlak vergisi bizde, en pahalı inşaat maliyetleri bizde. Otopark katılım payı başta olmak üzere. En ucuz su Isparta’da. Düzce ile inşaat maliyetini kıyaslarsak, Düzce’de otopark katılım payı alınıyor. Birinci bölgelerde 4 bin TL, Bolu’da birinci bölgelerde bu 28 bin TL kabaca söylersek, Düzce’de 100 bin TL’ye mal olan bir daire, Bolu’da 123 bin TL’ye mal oluyor. Bu para müteahhidin önce cebinden çıkıyor ama bunu satarken size yansıtıyor. Su parası pahalı dedik, Karabük’te aile kullanımı 75 TL geliyorsa burada 150 TL geliyor. İşte fark burada.

“İller bankası payı nüfusa göre gelir”

Nüfusumuz aynı olan bir il var belediye var Edirne. Ankara’dan gelen iller bankası payı aynı. İller Bankası payı partiye göre, kişiye göre değil, nüfusa göre gelir. İki belediye arasında 80 milyon TL’lik bir bütçe farkı var. Bizdeki hizmetlerin pahalılığından kaynaklanıyor bu. Edirne’de oturan bir vatandaştan farklı olarak Bolu’da oturan bir vatandaş her yıl 500 TL fazla para ödüyor belediyeye. 4 kişilik asgari ücretli bir aile düşünün bir de Edirne’de düşünün. Bolu’daki aile başına 2 bin TL daha fazla para ödüyor belediyeye. Bu, asgari ücretli bir ailenin bir maaşını ekstra olarak belediyeye gitmesi demektir. Biz bunu düşüreceğiz, insanların rahat bir nefes almasını sağlayacağız.

“Belediyedeki israfı azaltacağız”

Bolu Belediyesinin nüfusuna göre büyük bir bütçesi var. Hizmetler pahalı olduğu için. Bolu Belediyesinin ciddi miktarda borcu da var. Ödenmeyecek bir borç mu? Değil. Bunu iki şekilde çözeceğiz. Belediyedeki israfı azaltacağız. Temsil ve ağırlama gideri diye bir harcama kalemi vardır. Şehir dışından gelenleri ağırlarsınız, bir de festival, fuar, gibi etkinlikler düzenlersiniz. Edirne’de Kırkpınar Yağlı Güreşleri var, o dahil olmak üzere 2.5 Milyon TL, peki Bolu’da ne kadar? 20 milyon TL, biz buradan başlayacağız.

“Üreten bir belediye anlayışını benimseyeceğiz”

Eskişehir gibi üreten bir belediye anlayışını benimseyeceğiz. Bolu’da esnafın ürettiğini üretmeyeceğiz elbette. Belediyecilik, altyapı noktasında üretim yapacağız. Eskişehir Belediyesi kendi ihtiyacını karşılıyor. Hatta ihtiyacının kat kat fazlasını da diğer belediyelere satıyor. Biz geliri bu şekilde elde edeceğiz. Belediye olarak vatandaşın cebinden elimizi çekmenin zamanı geldi de geçiyor bile.”

Editör: TE Bilisim