Göynük Müftülüğü Ali Ericek Vakfı Hafızlık Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri için Göynük Gazi Süleyman Paşa Camii’nde tören düzenlendi. Öğrencilere hafızlık belgeleri Göynük Ericek Vakfı, kaymakamlık ve belediye tarafından takdim ederek ödüllendirdi.

 Haber: Aslı AKIŞ

Programa, Göynük Kaymakamı Eyüp Güngör, İlçe Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, vakıf çalışanları, hafız öğrencileri aileleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Göynük Müftülüğü Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan ve pandemi dolayısıyla icazet töreni ertelenen öğrenciler için “Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

Hafız çocuklar Furkan Erol, Bilal Çınar, Samet Tuncer, Resul Kocaman, Abdülkerim Yazıcı, Muzaffer Baygül, Yusuf Aydın ve bunları yetiştiren hocaları hafız Emin Turanoğlu ve bölge birincisi Ömer Faruk Karan  programda  Kur’an-ı Kerim okudu. Göynük ilçe müftüsü Ümit Kartal hafızlık ile ilgili konuşma yaptı.

Göynük şehidi Ziya Sarpkaya’nın şehadetinin 5 yılı münasebetiyle de Göynük müftülüğü  hocaları, Ali Ericek Vakfı Hafızlık Kur'an kursu öğrencileri tarafından kuran okundu ve hatmi şerif duası yapıldı.  Şehit babası Salim Sarpkaya “şehitler ölmez vatan bölünmez” ilahileri söylenirken ise gözyaşlarına hakim olamadı.

7 hafız yetiştiren Ali Ericek Hafızlık Kuran Kursu Hocası Emin Turanoğlu; “Ali Ericek Hafızlık Kuran Kursu Göynük müftülüğüne bağlı bulunmaktadır. Yaklaşık 60 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Dört hafızlık hocamız var. Bu hafızlarımız bir sene yüzüne iki sene hafızlık çalışmasıyla bu sene haziran ayında girdikleri sınavda hafızlıklarını tamamlayarak kursumuzdan mezun oldular. İnşallah diğer eğitimlerine de devam edecekler. Bugün hafızlıklarının icazetlerini yapıyoruz” diye konuştu.

“BİRİNCİ OLDUM ÇOK MUTLUYUM”

Ali Ericek Hafızlık Kuran Kursu öğrencilerinden hafız Ömer Faruk Karan bölge birincisi olması nedeniyle diğer arkadaşlarına örnek olmak amacıyla kuranı kerim tilaveti okudu. Faruk;  “Çok mutluyum birinci oldum. İleride iyi bir yerde hoca olmak istiyorum” dedi.

“TOPLUMUMUZA ÖNDER”

İlçe Kaymakamı Eyüp Güngör konuşmasında;  “Yedi tane pırlanta gibi evladımızın hafızlığının icazetinin programına ve şehitlerimizden Ziya Sarpkaya şehidimize bu gün bizim buralarda huzur içinde toplanmamıza vesile olan şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu evlatlarımız bizlerin geleceği bunlara emanet ediyoruz. Bunlar serden geçti artık kendilerinden geçerek hafızlığı ellerine aldılar. Bundan sonra bizlere, toplumumuza önder olacaklar. Rabbim yollarını bahtlarını açık etsin. İnşallah sizlerin bizlerin dualarından eksik etmesinler. Hepinizi onları Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

 HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Seben, Dörtdivan ilçe müftüleri Göynük’teki programa katılarak öğrenci hafızları tebrik ettiler. Kaymakam, belediye başkanı, ilçe jandarma komutanı, emniyet müdür v. İlçe müftüleri tarafından ise hazırlanan hediyeleri hafızlara takdim edildi.

 

 

Editör: TE Bilisim