Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin yeni il ve ilçe başkanları ile teşkilat yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesinde uyulacak kriterleri belirtmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yönetimlerin oluşması ve alınan yeni kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bolu AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; Genel Başkan, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın talimatları doğrultusunda yönetimlerdeki değişiklilere herkesin riayet etmesini vurguladı. Doğanay sözlerine şu şekilde devam etti: “Gerek İl Genel Meclis üyeleri, gerekse bende Belediye Meclis üyesiyken İl Başkanı olmuş arkadaşınızım. Veya akrabaların olduğu yönetimlerin oluşmaması noktasında evet ilk defa bir talimat var. Bu konuda herkes riayet edecek. İlçe Başkanları da buna riayet edecek, İl Başkanı da buna riayet edecek, Belediye Başkanları da buna riayet edecek. Çünkü talimat bu şekilde. Bende İl Başkanı olarak bunun bizatihi takipçisi olacağım, olmak zorundayım. Artık bundan sonra akraba ilişkisi olanlar, aynı yönetimlerde bulunma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bunlara da dikkat edilecek. Dikkat edilmesinin doğru olduğunu düşünenlerdenim.” şeklinde konuştu.

“TALİMATLARA UYMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ”

Nurettin Doğanay yönetimlerde bulunanların ticaret yapıp yapamayacaklarına dair olayın farklı bir boyutu olduğunu ve olayı konjonktürle değerlendirmek gerektiğini söyledi. Doğanay ”Ben kendi adıma özel sektörde inşaat sektöründe faaliyet gösteren isimim. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren birisi olarak özelde faaliyet gösteren birisiyim. Gerek devlete gerek millete iş yapan birisi değilim. Bu tarz bir ticari ilişkiniz olduğu zaman konumunuz gereği farklı algılara yol açabiliyor. Ben kendi adıma buna gayret gösteriyorum. Ben gayret gösteriyorsam, herkes gayret göstermelidir. Ama şu demek değil tabi. Yönetimlerde bulunan insanlar ticaret yapmayacak mı? Hiçbir iş yapmayacak mı? Bu da olayın farklı bir boyutu. Olayı o konjonktürle değerlendirmek lazım. Ama bu defa kesin kararlar var. Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarına uymak için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim