(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde görevli İbrahim Kürtül’ün, “Gelir gelmez hemen uluslararası öğrenci bağlamında çalışmaya başladık.  Bolu’ya bir imza atmayı düşünüyoruz” dediği video kamuoyuna yansıdı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında, Karabük Üniversitesi örneğini vererek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitende, yabancı uyruklu öğrenci sorunu olduğu söyledi. Özcan, açıklamasında, kurulan ajanslar ile Afrika’dan Bolu’ya para karşılığı öğrenci getirildiği, getirilen kişilerin sabıka kontrollerinin yapılmadığını ileri sürdü. Özcan, Karabük Üniversitende görevli İbrahim Kürtül’ün Bolu’da göreve başlamasıyla bu uygulamanın hayata geçirildiğini aktarmıştı.

Karabük Üniversitesindeki görevinin ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde çalışmaya başlayan İbrahim Kürtül’ün 12 Haziran 2020’de, katıldığı bir canlı yayında yaptığı konuşma gündem oldu.  

Videoda, BAİBÜ’ye yeni geldiğini ifade eden Kürtül, Bolu’da yabancı öğrenci sayısını arttırmak istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi. Karabük Üniversitesinden iki ismin daha Bolu’ya geleceğini belirtti. Açılamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ben geleli 3 buçuk ay oldu. Gelir gelmez hemen uluslararası öğrenci bağlamında çalışmaya başladık. Uluslararası öğrenciye aç bir üniversite. Bunun altını çiziyorum. Bu konuda ciddi bir atılım yapacağımızı düşünüyorum. Karabük’te çalışıyor olduğum birkaç arkadaşımın da Bolu’da göreve başlaması gündemde. Biz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı önderliğinde, Bolu’da uluslararası öğrenci bağlamında, Bolu’ya bir imza atmayı düşünüyoruz.”

Editör: Oğuzhan EKE