(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karaçayır’daki 3 bin kişilik spor salonunda, yeni döneme dair projelerini tanıttı.

foto galeri gif-2

Bolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, 31 Mart’ta gerçekleşecek mahalli idareler seçimleri öncesinde yeni dönemde hayata geçirmek istediği projelerini tanıttı. Proje tanıtımında 3 bin kişilik spor salonunun tamamen vatandaşlar tarafından doldurulduğu görüldü. Tanıtıma CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, CHP ilçe belediye başkan adayları ile il ve ilçe yöneticileri katıldı. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi aday üyeleri de yer aldı.

“TANJU KARDEŞİNİZ DAHA ETKİLİ NOKTALARDA OLACAK

Başkan Tanju Özcan, proje tanıtımında destek isteyerek, “Gerçekten planlanmış, tasarlanmış projeler. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizden destek değil, çok büyük bir destek bekliyorum. Göreceksiniz, bu kuvvetli desteği bana verirseniz, Tanju kardeşiniz dört buçuk yıl sonra daha etkili noktalarda olacak. Bolu’ya daha etkili hizmet getirecek. Buna emin olun” dedi. Programda tanıtmaya vakit yetmeyen projelerin, basılan gazete ile vatandaşlara duyurulacağı belirtildi.

Tanju Özcan’ın yeni dönem için projeleri şöyle:

KENT MOBİLYALARI ÜRETİM TESİSİ

“Bir orman şehriyiz. Ama Bolu’nun orman emvalinden biz faydalanamıyoruz. Şunu gördüm marangozhanemizde, çok çeşitli şehir mobilyaları yapabiliyoruz. Bunu büyütelim dedik. Atölyeler kuralım burada dedik ve ürettiğimiz malzemeleri de diğer belediyelere satalım, istihdam yaratalım dedik. Aşağısoku’da kurulacak bu. Hazırlıkları tamamlandı.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Söz verip yapamadığımız, projelerden bir tanesiydi. Nereye yapılacak? Hani halkımız Tarkan pisti olarak biliyor, Tarkan konseri olmuştu… Bundan önce yapılmış en kalabalık etkinlikti. Şimdi burayı yapıyoruz, burada bin 200 kişilik bir salon olacak. Fuayesi olacak, artı kafeteryaları olacak. Bunun projesini hazırladık. Bu ay içinde de ihalesine çıkıyoruz.

BOLU FUAR ALANI

AVM’nın arkasında, tam 42 dönümlük bir belediye hizmet alanı oluşturduk. Buraya 5 bin metrekare, ilk etapta kapalı bir fuar alanı yapacağız. 2 bin kişilik otoparkı olacak ve uluslararası anlamda talep görecek bir fuar merkezine kavuşacağız.

BOLU KONUK EVİ

Bolulu hastalarımız en çok Ankara’ya gidiyor ve en çok dar gelirli insanlarımız, hasta yakınları kalacak yer bulamıyor. Şimdi, Altındağ belediye başkan adayımızla konuştuk. Bolulu, AK Parti adayı Veysel Tirkayi. Böyle bir ihtiyaç var, bana Altındağ’dan bir yer tahsis eder misin Bolu Belediyesi olarak, ‘Memnuniyetle’ dedi. Şimdi burada otel olacak. Bolu mimarisina uygun bir yapı yapılacak. Altında sosyal tesis olacak, bundan sonra Ankara’ya giden hasta yakınları orada sahipsiz kalmayacak.

EKOLOJİK KÖY

Burası Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün hemen 100 metre güneyindeki, eski tomruk deposu. 2007 yılında bize geçmiş. Burası yaklaşık 19 dönümlük bir alan. Bunun 17 dönümlük alanına bungalov tarzı evler yapıp, ekolojik köy haline getireceğiz. 120 tane, 35 metrekare. Üst katında konaklayabilirsiniz. Kendi enerjisini üretecek, arazinin sulaması için yağmur suyu kullanacak. Organik atıklar için kompost alanı proje içerisinde yer alacak.

SPOR KOMPLEKSİ

Bizim çöp depolama alanımız, biliyorsunuz yerini. Şimdi BEKAB, 22 kilometre uzağa çöp depolama alanımızı taşıyacağız. Yeri hazır. Burası 270 dönümlük devasa bir alan. Buraya 6 tane UEFA standartlarında antrenman sahası yapacağız. Bolulu gençlerimizin futbol oynayabileceği 4 saha daha olacak. 4 adet tenis kortu, 4 basketbol sahası gibi unsurlar olacak. Hiç çöp atılmamış, sağlam zeminli alana bir gençlik merkezi veya bir spor akademisi yapma düşüncemiz var. 22 dönüm de rekreasyon alanı var.

BOLU DENİZE KAVUŞUYOR

Burası Akçakoca’da eski MTA tesisleri. Şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesine ait... Mansur Başkan ile konuştum. Seçimden sonra burayı Bolu Belediyesine tahsis edecek. Burada ufak bir tadilat yapacağız. 50 odalı, 128 kapasiteli. Havuzu ve kendine ait plajı var. Bolu’daki gençlerimizi ücretsiz olarak götüreceğiz. Bolu’daki tatile gidemeyen aileleri burada misafir edeceğiz.

BORAZANLAR DERESİ

Kanal yolunu kapattık. Güzel oldu değil mi? Şimdi sıra Borazanlar Deresinde. Milli Eğitim Müdürlüğünün olduğu yerden başlayacağız, ilk etabı eski cezaevinin olduğu yere kadar, 1 buçuk kilometre olarak kapanacak. Alpağut’taki bölüme kadar 4 buçuk kilometre. 3 etaba ayırdık, oraya da kapatıp Bolu2muza yaraşır güzel bir yürüyüş yolu haline getireceğiz.

100. YIL CUMHURİYET PARKI

Burası Karacasu Yolu üzerinde, sağ taraftaki 370 dönümlük alan. Birinci etabın projesini yaptırdık, geçen yıl 2 sefer yapım ihalesine çıktı. Ancak 6 Şubat depreminden dolayı ihalemize gelen olmadı. Ama bu yıl tekrarlayacağız ve gelen olacak. İlk tabı yapacağız. Kafeler, restoranlar, macera parkuru, çocuk oyun alanı, 10 bin 500 metrekarelik göl olacak. Seyir terasları var. Kano gezileri yapılabilecek. 98 dönüm, onun bu yıl içerisinde yapımına başlayacağız belki de bitireceğiz. İkinci etapta, daha geniş olan 270 dönümlük, yani güneyinde 32 bin metrekarelik bir gölet, çevresinde de mesire alanı olacak. Yani bizim Gölköy’den başka gidebileceğimiz, Boluluların bir piknik alanı olacak.

KARAVAN PARKI

Bir talep var. Karavan çok yaygınlaştı. Artık birçok Bolulu da bile var. İlk etapta 9 bin 198 metrekarelik, Büyüksu’nun yanında bir alan ayırdık.  20 karavanlık bir karavan parkıyla hizmete başlıyoruz. Karavanlardan kira alacağız, karşılığında elektrik, su vereceğiz ve duş almaları için ortak bir alan oluşturacağız. Eğer talep artarsa, sayıyı arttıracağız.

TERMİNAL ÇEVRESİNDE EĞLENDİNLEN ALANI

Terminalin ön kısmında büyük bir alan... Kuzeyinde hemen yöresel ürünler pazarımız var. Bu alanı da ciddi bir rekreasyon alanına dönüştüreceğiz. Bir de yöresel pazarın arkasında, otobana giriş noktasında, 1 buçuk kilometre uzunluğunda bir park yapmıştık. O park ile burayı birleştireceğiz. O uzun parkın adı Ganire Paşeyeva parkı olacak.

D100 KAVŞAKLAR

Bolu’nun ulaşım planıyla ilgili... Şimdi bir Kuva-i Milliye kavşağı. Orayı alttan geçeceğiz. Her türlü ölücümü yaptık. Orayı Paşaköy’deki âşıklar caddesine bağlayacağız. D-100 üste kalacak, yol alttan gelecek. 40 metrelik bir dönel kavşakta, tıpkı Paşaköy altgeçidinde olduğu gibi, bu bölgeyi geçeceğiz. Karayollarına başvurumuzu yaptık.

İkincisi, burası da Gölyüzü Kavşağı. Burayı da yine aynı şekilde alttan geçireceğiz. Hesapladık yolu mu aşağı alsak yoksa yol yukarıda kalıp aşağıdan mı geçsek diye… D-100 yukarıdan geçecek. Bir de sanayi kavşağı, yani adliyenin önü. Yine aynı mantıkla tek tip olarak buralarda geçişi sağlayacağız. Bir de Kuruçay kavşağı. Orada F Tipi cezaevi var. Amacımız kamyon ve tırların buraya girmemesi.

OTOBANDAN 3’ÜNCÜ ÇIKIŞI

Eğer bunu gerçekleştirebilirsek Bolu çok rahatlayacak. Takribi olarak Arçelik’in üstünde bir noktada bağlanacak. Biz belediye olarak taahhüt ettik, 100 dönümlük alan kamulaştıracağız.

BİLİM MERKEZİ

İl Kültür Müdürlüğünün olduğu alan var. Belediyenin yanında. Biz anlaşabilirsek parasını verip satın alacağız, anlaşamazsak da kamulaştıracağız. Belediyenin şöyle bir yetkisi var. Belediye sadece vatandaşın yerini kamulaştırmaz, gerekirse kamuya ait yeri de kamulaştırır.  Biz oraya kamulaştıracağız, eski binayı yıkacağız, yerine de çok modern bir bilim müzesi yapacağız. Ve hatta Neptün’ü görebilir miyiz bilmiyorum da Jüpiter’i çok kolay inceleyebileceğiz devasa bir teleskopla çocuklarımıza uzayı tanıtacağız.

GÜNDÜZ BAKIM EVİ VE KREŞ

Çıkanlar Mahallesi, Sağlık Mahallesi ve Organize Sanayide… Projeleri hazır. Bin 260’ar metrekare, öğrenci kapasiteleri 128 olan 3 tane gündüz bakımevi ve kreş yapacağız. Biz bunu geçen dönem de yapabilirdik, niye yapmadık, pandemi döneminde bizim kreşlerimiz, özel anaokulları çok ciddi sıkıntıya girdi. Onları daha fazla sıkıntıya sokmamak için yapmadık. Ama bu dönem projeler hazır.

GENÇLİK MERKEZİ

Karaçayır Mahallesinde, 2 bin 600 metrekarelik gençlik merkezi. Burada atölyeler olacak, yine çocuklarımızın gençlerimizin ilgi duyduğu alanlarda, çalışma yapabilecekleri güzel bir gençlik merkezi inşa edilecek.

KAPALI SPOR SALONU

Kuzeyde bir spor salonuna ihtiyaç var. Alpağut Mahallesinde, caminin arkasında… Yaklaşık burası 7 dönüm kadar. 3 bin metrekare kapalı spor salonu olacak.

BOLU GASTRONOMİ ADASI

Burası Kuva-i Milliyet Bulvarını başlangıcı. SEDAŞ’ın hemen arkası. Aslında bu proje daha erken başlayacaktı. 3 yıl önce bunun projesini hazırladık. Orada 18’inci madde uygulaması yaparak, 19 dönümlük alanı belediyemize kazandırdık. Üstte çok şık bir restoran, bunun altında da yaklaşık bin 500 metrekarelik gastronomi merkezi olacak.

ATATÜRK LİSESİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Atatürk Lisesini biliyorsunuz. Onun çevresinde Gölyüzü’ne inen alan, ortaokula doğru inen alan… Her tarafı çok köyü durumda… Biz buranın peyzajını yapacağız, Atatürk Lisesinin de bakımını üstleneceğiz, dış cephe bakımını. Bolu’muza ışık ışıl bir rekreasyon alanı daha kazandıracağız.

KATIRCILAR HANI RESTORASYONU

Katırcılar Hanı ile ilgili projemizi hazırladık. Anıtlar Kurulundan geçirdik. Yapım projesi dâhil ve burayı zannediyorum 10 odalı butik bir otel haline getireceğiz. Altını da halkın ve müşterilerinin kullanımına açık güzel bir yapı haline getireceğiz.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ