(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Hiçbir siyasi parti ve sendikaya üye olmadan birbirini tanıyan bir gurup vatandaş,  İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için bir saat boyunca sessiz eylem gerçekleştirdi.

fot galeri gif

Aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kadın ve erkek ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepkilerini dile getirmek için Kardelen Meydanı'nda bir araya geldi.

Kadınlar, ellerinde “İsrail Gazze'de bir yaşını doldurmamış 133 bebeği öldürdü!”, “Gazze bütün insanlığın gömüldüğü yer”, “Filistin’e sahip çıkmak için Müslüman olaya gerek yok, insan olmak yeterli!” yazılı Türkçe, İngilizce dövizler taşıdı.

Sessiz eylem ’de İsrail'e desteğini açıklayan Starbucks ile Burger King’ de tepki gösterildi. ABD'li kahve zinciri ile yemek zincirine tepki amacıyla “Kahvenizin içinde bebek kanı var”, “yemeğinizde bebek kanı var! Afiyet olsun” yazılı pankartlarda dikkat çekti.

Etkinliğe katılanlardan Psikolog Burak Kaynarpınar topluluk adına açıklamada bulundu.

“AÇIK BİR ŞEKİLDE SİVİL KATLİAMI, BEBEK KATİLLİĞİ YAPMAKTADIR”

Psikolog  Burak Kaynarpınar, Din, dil, ırk ve etnik köken ayırt etmeden zulmün, zalimliğin soykırımın karşısında olduklarını aktararak, “Biz bir grup vatandaş olarak İsrail’in Filistin’e yaptığı zulme karşı  sessiz eylem gerçekleştirmek için buradayız. Din, dil, ırk ve etnik köken ayırt etmeden zulmün, zalimliğin soykırımın karşısındayız. 1 aydır Filistin ile İsrail arasında yaşanan olayların karşısında durmanın dini, siyasi ve ideolojik inançla hiç bir ilgisi yoktur ve olmamalıdır. İsrail bütün dünyanın gözü önünde, açık bir şekilde sivil katliamı, bebek katilliği yapmaktadır, bu zulme karşı çıkmak insan onuruna sahip çıkmakla es değerdir. İnsan onuruna sahip çıkmak yalnızca hakikati gizlemeden, taraflı bakmadan ve zulmün karşısında mazlumun yanında olmakla olur.” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİDİR”

Kaynarpınar,  son yıllarda gerçekleşen savaşların yalnızca askeri güç ile olmadığına herkesin şahit olduğunu söyleyerek, “artık savaşlar ekonomik güç ve kültürel değerleri yok etmek üzerinden ilerlemektedir. Bu nedenle yapılacak boykot, yalnızca ürünleri satın almamaktan ibaret değil ayni zamanda boykot, bir savaşta olma halidir. Gazze hem havadan hem karadan işgal altında iken insanlık onuru adına elimizden geleni yapmak her zamankinden daha önemlidir. Benim satın almam ile mi olacak demeyin, boykot edin, işe yarıyor!” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK