(HABER: SERVET GÖKÇEK)- Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, 10 bin lira olarak belirlenen emekli maaşına tepki göstererek, “Saraylarda sefa sürenler halkın dertlerini yine görmezden geldi. Emeklilerimizin hak ettikleri değeri almaları için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı emekli maaşlarına yapılan zam oranları hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz eleştirilerde bulundu.

Karagöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklileri açlığa mahkum ettiğine işaret ederek; “Saraylarda lüks içinde yaşayanlar, koruma ordusuyla gezenler vatandaşı yine görmezden geldi. Emekliler göz göre göre açlığa mahkum edildi” dedi.

“KİRA VERMEZ, MARKETE GİTMEZ, NE ANLAR VATANDAŞIN HALİNDEN”

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine de vurgu yapan Karagöz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisinin insana verdiği değer emekli maaşı kadar olduğu bir kez daha görülmüştür. Emeklilere reva gördükleri 10 bin lira maaş bugün bir evin kirasını dahi karşılayamıyorken, vatandaşın mutfağında yemek yerine taş mı kaynayacak? Vatandaşın mutfağındaki tencereden, markete girdiğinde poşetinin ne kadar dolduğundan haberi olmayanlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Ebru Buket EKE