“MENFUR EYLEMLERE ZEMİN HAZIRLAYAN ÜLKELERİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”

Bolu Sivil İrade Platformu tarafından Avrupa'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterildi.

HABER: SERVET GÖKÇEK

İsveç ve Danimarka’da kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Son olarak Danimarka’daki Türkiye büyükelçiliği önünde bir grup Danimarkalı tarafından Kur’an-ı Kerim yakıldı.

Bolu Sivil İrade Platformu,  başta İsveç ve Danimarka olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçak eylemleri kınadı.

“BENZER TERÖR EYLEMLERİNE KAPI AÇMASINDAN ENDİŞELENMEKTEYİZ”

Cami saldırıları örnek gösterilerek endişelerini dile getiren Bolu Sivil İrade Platformu; “Son dönemde giderek artan sıklıkta kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik yapılan alçakça saldırılar biz Müslümanları derinden yaralamaktadır. Barış dinimiz İslamiyet'i hedefleyen bu organize saldırıların asıl hedefinin İslamofobi'nin körüklenmesi olduğunun farkındayız. Oluşturulan bu tehlikeli ortamın Müslümanlara karşı yeni nefret eylemlerine zemin hazırlayarak geçmişte acı örneği bulunan cami saldırılarına benzer terör eylemlerine kapı açmasından endişelenmekteyiz.” İfadelerine yer verdi.

Saldırılara izin verenlerin de ağır bir dille eleştirildiği açıklamada; “Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırılara izin veren, saldırganların rahatça eylemlerini yapmaları için güvenliklerini sağlayan, bu şekilde yeni saldırıları teşvik eden sözde medeni ve demokratik ülkelerin, tüm tepkilere kulak tıkayarak ne kadar despot oldukları, bu saldırılara karşı yapılacak diğer demokratik eylemleri engelleyerek de demokrasi ve hukuki haklar adına ne kadar iki yüzlü oldukları ortaya çıkmıştır” denildi.

“YAPTIRIMLAR UYGULAMALARINI BEKLİYORUZ” 

“Bolu Sivil İrade Platformu olarak, dinimiz İslam'a ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırıları ve menfur eylemlere zemin hazırlayan ülkeleri en güçlü şekilde kınıyor ve uyarıyoruz” şeklinde kınama yapılarak;  “Saldırganlara dönük hukuki müeyyidelerin derhal uygulanması ve yeni saldırılara izin verilmemesi çağrısında bulunuyoruz. Müslüman devletlerin, menfur saldırılara izin veren ülkelere karşı en güçlü şekilde diplomatik tepkilerini göstermelerini ve yaptırımlar uygulamalarını bekliyoruz.

Bu menfur saldırılara karşı Ülkemizde ve diğer Müslüman ülkelerdeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının en yüksek düzeyde tepki göstermeleri gerektiğini vurgularken, bu bağlamda kurulacak ortak platformlara katılmaya ve gerçekleştirilecek eylemelere destek vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz” çağrıda bulunuldu.

Editör: Oğuzhan EKE