Kırgızistan uyruklu öğrenci Aycan Aharbaeva, hocası Emine Öztürk’ün gözetiminde, 18 saatte Kur’an-ı Kerimi ezbere okudu.

Haber Merkezi

Sandallar Uluslararası Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi olan 20 yaşındaki Aycan Aharbaeva, Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Öztürk’ün gözetiminde hafızlığa başladı ve 6 ayda Kuran’ı Kerim’i ezberledi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aycan, hafız oldu. Aycan Aharbaeva hafız olması sonrasında Kuran’ı Kerim’i 18 saat boyunca, ezbere aralıksız okudu.

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aycan Aharbaeva’yı makamında kabul etti. Tahiroğlu, “Aycan kardeşimiz 6 ayda hafızlığını tamamladı. Daha da önemlisi 18 saat gibi kısa bir süre içerisinde Kur’an-ı Kerim’i ezbere okuyarak, çok zor ve önemli bir başarı elde etti.

Öğrencimiz Aycan’ı, anne-babasını ve ona her zaman destek olan hocasını kutluyorum. Rabbim kendisinden razı olsun. Aycan kardeşimiz gibi öğrencilerimizin sayılarını artırsın. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar dilerim” diyerek, duygularını dile getirdi.

İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan’ın da bulunduğu ziyarette, Tahiroğlu, Aharbaeva’ya çeşitli hediyeler verdi. Hocası Emine Öztürk’e ve Kurs Yöneticisi Zeynep Aktaş’a teşekkür etti.