(HABER MERKEZİ)- Boya sektörünün öncülerinden olan, geliştirdiği ürün ve hizmetleri birçok farklı markası ile eşleştirerek satan, ürünleri gerek sektör içinde gerek tüketiciler nezdinde yoğun rağbet görmesi ile tanınan Orkim Ortaklar Boya San. ve Paz. A.Ş. ‘bianca stella’ ürününün ve birçok markasının taklit edilmesine karşı mağdur duruma düşen tüketiciyi de markalarını da korumak için hukuki mücadele başlatmıştı.

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz yıl Ekim ayında Yeniçağa’da bir imalathaneye ihbar üzerine yapılan baskın sonucu “Bianca Stella” markalı ürünün ambalaj, etiket, kutu tasarımı, yazım şekillerinin taklit edilmesi ile üretilen ve satılan ürünlere Emniyet Birimlerince el konulmuştu.

Taklit ürünlere el konulmasının ardından bu kez de Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi tarafından taklit ürünlerin üreticisi hakkında tedbir kararı verildi.

Türkiye’de boya piyasasında şu an satış rekorları kıran Bianca Stella’nın taklit ürünlerinin tüketicileri yanıltarak piyasaya sürülmesine engel olmak için konuyu yargıya taşıyan c.’nin bu talebini haklı bulan Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi Yeniçağa’daki imalathanenin Orkim Ortaklar Boya San. ve Paz. A.Ş.’nin uğradığı zarar için 500.000,00 TL teminat yatırmasına karar verdi.

Orkim Ortaklar Boya San. ve Paz. A.Ş.’nin açmış olduğu davalara ilişkin yargılamalar devam etmekle birlikte, Yeniçağa’daki imalathane sahiplerinin “Stella” ibareli marka tescillerinin bulunduğu beyanları da farklı yargı mercileri tarafından verilen tedbir kararlarının önüne geçemedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ