(Haber: Aslı Akış)- AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Coşkunyürek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun talimatlarıyla yatırım programına alınan 24.4 km uzunluğundaki Taşkesti ile Abant arası yol çalışmasının etüt proje ihalesi yapılarak harita ölçümlerine başlandığını duyurdu.

AK Parti hükümeti Bolu’nun ihyası ve inşası için tüm ilçelerde birçok önemli projeyi hayata geçirmek için yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor. AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Coşkunyürek de ilçe ilçe ziyaretlerde bulunarak yatırım planına alınan projeler hakkında istişarelerde bulunuyor. Öte yandan yapımı devam eden hizmetleri yerinde inceliyor.

Son olarak Taşkesti ilçesinde muhtarlar ile bir araya gelen milletvekili Coşkunyürek talep ve ihtiyaçları dinledi, çözüm noktasında istişarelerde bulundu. Coşkunyürek, kendisine eşlik eden Mudurnu İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Mintaş ile Taşkesti-Abant Yolunda yürütülen çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

“SEYAHATLERİN DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU OLABİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tamamı sıcak kaplama olacak Taşkesti-Abant Yolunda açıklamada bulunan Milletvekili Coşkunyürek; “Taşkesti beldemiz son yıllarda gelişmesini hızlandıran, turizm alanındaki yatırımları ile öne çıkan önemli bir beldemiz. Burada yapılan turizm yatırımla ile Taşkesti beldemize yurt içinden yıllık yaklaşık 300 bine yakın kişi ziyaret etmekte ve bu ziyaret eden kişiler hem Abant, Mudurnu ve Göynük’e günübirlik seyahatler yapmakta. Bu seyahatlerin daha güvenli ve konforlu olabilmesi için bizde geçtiğimiz yıllarda Abant’ı Taşkesti’ye bağlayan 24.4 kilometrelik bu yolumuzu sıcak asfalt şeklinde çalışmasını yapmıştık” şeklinde konuştu.

“BOLU’NUN ULAŞIM VE ALT YAPI SORUNLARINI MASAYA YATIRDIK”

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Coşkunyürek,  geçmiş yıllarda yapılan sıcak asfalt yolun bozludğunu ve durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na ilettiklerini belirterek; “Yapılan sıcak asfaltın zaman zaman bozulduğunu görmekteyiz. Taşkesti’de yaşayan insanlarımız ve buraya gelip giden ziyaretçilerimiz bizden bu yolun daha konforlu ve kaliteli olması için talepte bulundular. Bizde seçimlerin akabinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile tüm Bolu’nun ulaşım ve alt yapı sorunlarını masaya yatırdık. Abant-Taşkesti yolunu da gündeme getirdik. Sayın bakanımızın genel müdürlüğü zamanından da bildiği yolumuz bakanımızın talimatları ile tekrar gündeme alındı. İnşallah belde halkımızın ve teşkilatlarımızın talepleri doğrultusunda yolumuzun standardını yükseltmiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

“HARİTA ÖLÇÜMLERİ DE YAPILIYOR”

24.4 kilometre olan Abant-Taşkesti yolunun etüt proje ihalesinin yapıldığını da dile getiren Milletvekili Coşkunyürek; “Etüt proje ihalesi yapılan yolumuz turizm yolları yol ağı kapsamında yapımını da gerçekleştireceğiz. Harita ölçümleri de yapılıyor, bitince etüt projesi tamamlanacak, turizm yatırımları kapsamında karayolları standardında yol daha konforlu hale gelecek. Böylece vatandaşlarımızın seyahat güvenliğimi bir kat daha artırmış olacağız. Vatandaşlarımız Taşkesti’den Abant’a giderken konforlu yolculuk yapabilecek. Ben sayın bakanımıza bize göstermiş olduğu yakın destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu hizmetin Taşkesti beldemize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yolu yapmamız önemli. Turizm alanındaki çalışmaların önünü daha da açmak istiyorsak yollarımızın kalitesini artırmamız gerekiyor. İlk ele aldığımız konulardan biri oldu bu yolumuz. Yolumuzu en geç 2 yıl içerisinde daha konforlu hale getirmek için çalışacağız. Tüm bolumuz, Mudurnu’muz ve Taşkesiti’mize hayırlı olsun. Eser ve hizmet siyasetimize devam edeceğiz” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE