Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Hafızlık yapan öğrencilerle İl Müftülüğü konferans salonunda bir araya geldi.

Haber Merkezi

Programa İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Şube Müdürü Adem Özdemir, hafızlık eğitimi alan Kur’an Kursu Öğrencileri ile öğreticiler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, toplumsal, dini ve sosyal gelişimlerine katkın sağlamak amacıyla “Her Ay Bir Konu Bir Konuk Projesi“ kapsamında düzenlenen programda İl Müftüsü Demirtaş açılış konuşmasında hafız öğrencilerle sohbet etti.

İl Müftü Demirtaş, İslam dininin sevgi, kardeşlik ve barış dini olduğunu belirterek, “Yüce Rabbimiz insanoğlunu rahmet teknesi mesabesinde olan ana rahimlerinde sevgi ile yoğurmuştur. İnsanın hamurunda sevgi esastır. Diğer taraftan insanda gazap duygusu da vardır. İnsan akıl, vicdan ve irade sahibi bir varlık olması sebebi ile negatif duygularını yönetmesi gerekmektedir. Hz. Peygamber başta engelliler olmak üzere kalbi kırık insanların, çocukların ve kadınların yanında yer almış, onlara pozitif ayrımcılık uygulamıştır. Güzel dinimiz İslam şiddetin her türlüsüne tavır almıştır. Yüce Rabbimiz Hümeze suresinde insanları arkasından ya da yüzüne karşı aşağılayanlara, sözlü ya da fiziksel şiddet uygulayanlara "veyl" olsun buyurmak sureti ile insanların haysiyet ve şerefini koruma altına almıştır. Sevgili peygamberimiz bir hadislerinde Müslümanı tarif ederek, elinden ve dilinden başkasının güvende olduğu kimsenin olgun Müslüman olduğunu belirtmiştir” dedi.

Programda Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikolog Yelda Cebesoy, zorbalık, şiddet, fiziksel, duygusal, sözlü, siber hakkında sunum yaptı.

Konferans sonunda Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Sayın Cebesoy’a aktarmış olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan oluşan kitaplar hediye etti.

Editör: Servet GÖKÇEK