(Basın Bülteni) - İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Güler, emekli maaşlarını hatırlatarak, “Emekli insanca yaşamanın bile hayalini kuramaz oldu” dedi.

Emekli vatandaşların alacağı ücret, TÜİK tarafından açıklanan verilere göre belirlenecek. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Güler de emekli vatandaşların durumuna dikkat çekti. Emeklilerin alacağı zammı belirten Güler, “Milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına en az yüzde 37,56 oranında zam yapılacağı TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla kesinleşti” dedi.

“EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN YARISINA DÜŞTÜ”

Emeklilerin fakirleştiğini aktaran Güler, “AKP iktidarının 2008’de kanunlaştırdığı sözde sosyal Güvenlik Reformu Emekliye ödenecek maaş oranlarını düşürerek, emeklinin her yıl bir önceki yıla göre daha da fakirleşmesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra Kıdem Tazminatlarında uygulanan tavan maaş uygulaması, çalışanın yıllarca hayalini kurduğu emekli olduğumda kiradan kurtulurum dediği o evi de elinden almıştır. Bugün bu uygulama iflas etmiştir, İflas etmiş bu uygulamaya derhal son verilmelidir. 20 yıl önce bir emekli maaşı asgari ücretten yüzde 50-60 daha fazlaydı, bugün ne yazık ki tam tersine, emekli maaşları asgari ücretin yarısına düştü. Avrupalı bir emekli gibi yaşamayı bırakın Türkiye’de bir emekli insanca yaşamanın bile hayalini kuramaz oldu” ifadelerini kullandı.

“ALTINDAN KALKAMAYACAKLARI BİR CENDEREYE SOKMUŞLAR”

Emeklilerin büyük bir yük altında olduğu belirtilen açıklamada, “Yaşanan hayat pahalılığının giderilmesi, emeklilerin bir nebze de olsa insanca yaşaması için artık yüzdelik zamların bir anlamı kalmamıştır. Yeni bir anlayışın, yeni bir uygulamanın devreye sokulması gerekir. Tüm ücretli kesimler Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarında hayat pahalılığı karşısında büyük sıkıntılar çekti ve maalesef bu yönetim anlayışıyla bu düzen devam edecek özellikle emeklilerimizi artan enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyenler, onları altından kalkamayacakları bir cendereye sokmuşlar,  adeta ‘Yaşamayın’ demektedirler” ifadeleri kullanıldı.

“EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI VE SEYYANEN ZAM ARTIŞI EKLENMELİDİR”

İYİ Parti’nin iktidarın sıkıntıların çözüleceği belirtilerek, “İYİ Parti Bolu İl ve İlçe Yönetimi olarak İktidara seslenmek istiyoruz. Emekli maaşlarındaki bu adaletsizliğe derhal son verin, Ülkeyi getirdiğiniz kutuplaşma siyasetine emekliyi de alet edip memur emeklisi işçi emeklisi diye bölmeyin. Emek kutsaldır ve bu Ülkenin büyümesinde emeği azımsanmayacak kadar çok olan işçi ve Bag-Kur emeklisinin hakkı yenmektedir. Zam gelmeyen tek şey ise maalesef onların maaşlarıdır bir Ali Cengiz oyunu ile 7 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilen maaş tiyatrosu siz tuzu kuru siyasetçilerden başka hiç kimseyi güldürmemiş aksine pek çok ailenin ocağına incir ağacı dikmiştir. Emekli maaşları derhal asgari ücrete eşitlenmeli ve bunu sağlamak amacıyla emekli maaşlarına refah payı ve seyyanen zam artışı eklenmelidir” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE