(HABER: SELDA SELİN ÖZBAY)- Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu şubesinin 1. olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Hacer Çınar tekrar başkanlığa seçildi.

Kongreye Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Adem Yavuz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Hizmet iş Sendikası genel başkan yardımcısı Celal Yıldız, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve çok sayıda Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri katılım sağladı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şubesi'nin 1'nci Olağan Genel Kurulu coşku içinde gerçekleştirildi. Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Genel kurulda konuşma yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu şube başkanı Hacer Çınar, sendikalarının Türkiye’nin en büyük sendikalarından birisi olduğuna işaret ederek “203 bin üyesi ile işkolumuzun lideri, işçi sendikaları arasında da Türkiye’nin en büyük 3. İşçi sendikasıyız. Bizlere bu onuru, bu gururu yaşatan başta Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Merkez yönetimimiz olmak üzere, ülkenin bir başından diğerine uzanan büyük Öz Sağlık-İş teşkilatlarımıza, temsilcilerimize, en başta da üyelerimize Bolu Şube Başkanlığı olarak bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“BİZLER BU DEVLETİN VE MİLLETİN VİCDANI SOSYAL HİZMET İŞÇİLERİYİZ”

Çınar, sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin çalışma önceliklerinden bahsederek; “Bizler sağlık ve sosyal hizmet işçileriyiz. Gerek çalışma düzenimiz gerekse önceliklerimiz diğer işkollarında görev yapan arkadaşlardan farklı. Biz bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan Sağlık İşçileriyiz… Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz” ifadelerine yer verdi.

“MÜCADELEMİZ GÜCÜNE GÜÇ KATMA YOLCULUĞUDUR”

Öz Sağlık İş Sendikasının ilkeli, kararlı duruş sergileyen ve gücüne güç katan mücadelesine değinen Çınar;  “Elbette görevimizi yapıyoruz ama bizler bunu yerine getirirken vicdani sorumluluklarımızı, gece gündüz demeden yapmış olduğumuz fedakârca çalışmalarımızın da hakkının teslim edilmesini bekliyoruz. Onurlu bir sendikal yapının, ilkeli, kararlı, milli duruş sergileyen bir Konfederasyonun mensubuyuz.  Ülkemizin her bir yanında sürdürdüğümüz bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.” şeklinde konuştu.

“HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Hacer Çınar, sendika olarak çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceklerinin sözünü vererek; “Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, hüznünü-sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik. Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz, “başarı çalışanındır” düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenab-ı Hakk’a, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir. Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izni ile 10. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Öz Sağlık-İş Sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak, sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu çatı altında her daim huzurlu, mutlu, kazançlı olacaklardır. Hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde oy kullanımına geçildi.  Genel kurul sonunda mevcut başkan Hacer Çınar yeniden başkanlığa seçildi.

Genel kurul sonunda Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Adem Yavuz Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanı Hacer Çınar, yönetimi ve üyelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ