Bolu’da boyadığı düğün salonundan para alamayan Boya Ustası Sinan Dursun, gece yarısı düğün salonunun duvarlarını kırmızı boya ile karaladı. Duvara “Emek ödenmedi” yazan Dursun, sosyal medyadan yaptığı canlı yayında, “Hak etmeselerdi bunu yapmazdım. Kimseye yapmadım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da yaşayan Sinan Dursun (44), Aşağısoku Mahallesi’nde bir düğün salonunun dış cephesinin boyama işini aldı. 15 gün sonunda düğün salonunun boya işini tamamlayan Sinan Dursan, düğün salonu sahiplerinden, anlaştığı parayı alamadığını dile getirdi. Dursun, 15 gün boyunca ödeme beklediğini aktardı. Parasını almadığını ifade eden boya ustası, gece yarısı, boya işini yaptığı düğün salonuna gitti. Binayı kırmızı boyayla karalayan boya ustası, duvara, büyük harflerle, “Emek ödenmedi” yazdı. Aynı anda sosyal medya üzerinden canlı yayın açan Dursun, yaşadıklarını anlattı.

“HERHANGİ BİR ÖDEME YAPILMADI”

Dursun, emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, “Geldim ben bu işi yaptım. Bu adamdan ne işin başında 1 lira para, ne işin ortasında 1 lira para ne işin sonunda 1 lira para, üstüne üstlük tehdit, parayı ödememezlik, ortada yazı yok, çizi yok. İspat edilecek bir durum yok. Ben de kendimi riske attım. Açık söylüyorum. Emeğimin karşılığını alamadım. Alamadığımın üstüne çok kalem çektim. Sadece bu iş değil ama tehdit hiç almadım. Üstüne bir de tehdit… ‘Bizim dediğimiz meblağa razı geleceksin’ deyip, 3 kuruşluk iş gösterip, 5 kuruşluk iş yaptırıp, ‘Sen 3 kuruşluk iş söyledin’ deyip, iki ortağın arasında, bir müdürün arasında oynamaktan 15 gündür sabrediyorum. Herhangi bir ödeme yapılmadı. Şaka gibi. Aşağı yukarı 30 – 50 bin lira arasında olan bir işten,  küfür eder gibi 5 bin gibi para getirip, üstüne tehdit alıp, 5 bin lirayı aldım. Bu da kanıt olsun. Ben de bunu yaptım bu gece” dedi.

“SIRTIMDA 3 DEFA DERİ SOYULDU”

Çalışma şartının zor olduğunu belirten Dursun, “75 metre uzunluğundaki yeri, hiç ara vermeden, meslektaşlarım iyi bilir, ara vermeden bitirilmesi gereken bir cephe. Hak etmeselerdi bunu yapmazdım. Kimseye yapmadım. Bolu Merkez. Hiçbir boyacı sabahın altısında kalkıp gelip de bu cepheyi yapmaz. Gölge yok. Sıcakta kimse dışarıda duramazken, 15 gün alın teri döktüm. Sırtımda 3 defa deri soyuldu. Güneşin alnında. Bedava bir şey istemedim” ifadelerini kullandı.

Editör: Ebru Buket EKE