Bolu Pazarında fiyatlar gitgide artıyor. Pazar esnafı mecburen fiyatları artırmak zorunda kalıyor, vatandaş da pahalı diye dert yansa da almak zorunda kalıyor.

HABER: EBRU BUKET EKE

Pazar fiyatları her geçen gün artıyor. Pazarcılar artan maliyetlerden dolayı fiyatları artırmak zorunda kaldığını söylerken vatandaş bu durumdan şikayetçi. Fasulye de rekora doğru koşan sebzeler arasından yerini aldı. Meyvede ise çilek ve kayısıda artış var. Balık tezgahlarında ise bu hafta da az balık vardı.

FASULYE VE BAMYA ALDI BAŞINI GİDİYOR

Patates 10 ila 30 lira arası, soğan büyüklüğüne göre 10-13 lira arası, fasulye 60 liraya kadar yükseliyor. Domates ve salatalık 20, Patlıcan ve kabak 15 lira. Biber çeşitleri 50 liraya yükseldi ancak dolmalık biber 30 lira. Havuç ve pırasa 20, barbunya ve brokoli 50, bamya 90, mantar 60 lira. Limon 15 lira. Mısırın adeti ise 10 lira. Sarımsak çeşitleri 35 liradan başlıyor 100 liraya kadar yükseliyor.

Maydanoz, dereotu ve nane 5 lira. Yeşil soğan ve pazı 10, kıvırcık 20, göbek marul 25, semizotu 30 lira.

Pazarcı Ali Yıldırım masrafların çok arttığını söyledi; “Masraflar çok ağır. Yani köylü çok zor durumda. Onun için ister istemez masraflar çok ağırlaştı. Poşet gibi her şeyin maliyeti çok yükseldi. Vatandaş pazara çıktı mı hepsi pahalı diyor. Ama bir kafede bile 1 çay 25-30 lira, bir tabak yemek 200 lira. Vatandaş pazara karşı bir tepkili yani, bilemiyorum. Et alamıyor vatandaş ama sebzeyle muhakkak bir şeyler yapılır. Sonumuz nereye gidiyor biz de bilmiyoruz. Biz bu işte zamanımızı doldurduk ama gelecek nesil ne yapar bilemiyorum. Üretim yok çünkü. Mahsul sıcaklardan dolayı çok kötü durumda. Çoğu mahsul yanmış vaziyette, yandığı için de üretim yok. Tonajları eksik köylünün, masrafları ağır. Bu sene çok sıkıntılı geçecek.”

MEYVEDE REKOR ÇİLEK VE KAYISIDA

Meyve fiyatları da yükselişe geçti. Çilek ve kayısı 60, elma, muz ve can eriği 30, incir 50, şeftali 30-35, üzüm ve kiraz 35, armut 40, karpuzun kilosu 12, kavun ise 30-40 lira arası fiyatla satılıyor.

Pazarda alışveriş yapan Kazım Sertoğlu, “Pazarcıların sattığı bütün mamuller çok pahalı oluyor. Bir yumurtayı 5 liraya satıyorlar ama markette 3-3 buçuk lira. Bunlara bir çare bulunması lazım.” diye konuştu.

BALIK ÇEŞİTLERİ AZ

Av yasağı ve sezon ortası olmasından dolayı balık çeşitleri bu hafta da azdı. Alabalığın tanesi 50 liradan satış görüyor. Kaya levreğinin kilosu 250, deniz çipura 280, Karadeniz somon 180, Norveç Somon 430, Karadeniz levrek ve Karadeniz çipura 200 lira.

Editör: Ebru Buket EKE