(Haber: Oğuzhan Eke) - Mahalli İdareler seçimlerinin sonuçlanmasıyla beraber 2024 yılı seçiminin kazanını yeniden Tanju Özcan oldu.

Bolu’da, 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinin resmi olmayan ilk sonuçları açıklandı. Bolu’da sabah 08.00’da başlayan oy kullanma işlemi 17.00’da sona erdi. 129 bin 93 seçmenin bulunduğu Bolu’da 394 sandık kuruldu. Oy verme işleminin bitmesiyle beraber, sandık görevlileri oy sayımına başladı. Yüksek Seçim Kurulu, yayın yasaklarını saat 19:00 sıralarında sona erdirdi.

BÜYÜK ZAFER TANJU ÖZCAN’IN OLDU

Bolu Merkez ilçede büyük zaferi kazanan Bolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan oldu. Özcan, İlk verilerin açıklanmasıyla Bolu’da yüzde 50’nin üzerinde bir oranla seçime başladı. Resmi olmayan verilere göre seçimin kazananı Tanju Özcan oldu.

Özcan, Köroğlu Haber seçim akşamı özel yayınında yaptığı konuşmada, “Bizdeki verilere göre herhalde bir yüzde 57 – 58 oranında bitecek seçim. Tutanaklar sonucunda bunu söylüyorum. Zaten söylemiştim. 30 puan civarında bir sonuç olacak demiştim. Nitekim de öyle oluyor. Bolu halkın bu seçimde bana güven duyduğunu, bir 5 yılı daha bana ibra etiklerini göstermiş oldular. Bolu’daki tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisine oy veren veya vermeyen. Ben hepsinin belediye başkanı olmaya devam edeceğim” dedi.

Özcan, gecenin sonunda yaptığı balkon konuşmasında da Demokrasi Meydanını dolduran yüzlerce Bolulu vatandaşa seslenerek, teşekkürlerini dile getirdi.

Seçimin resmi sonuçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ