Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kuruluşunda görev alan değerli bilim insanı Türk sosyolojisinin duayen isimlerinden ve "Hocaların hocası” olarak tanınan Prof. Dr. Orhan Türkdoğan toprağa verildi.

Türkiye'de ortaya koyduğu saha araştırmaları ve eserleri ile sosyoloji bilimine önemli katkılar sağlayan duayen bilim insanı Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, 1 Şubat 2024 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Prof.Dr. Orhan Türkdoğan, sosyoloji de milliyetçi bir yol izleyen, Ziya Gökalp, Mümtaz Turhan, Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu ile Erol Güngör ekolünde araştırmalar yapması ile biliniyor. Türk sosyolojisi ve Türk sosyo-iktisadi konulu pek çok esere imza atan Türkdoğan,12 Eylül'ün ardından MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanmıştı.”

"Hocaların hocası” olarak bilinen Prof. Dr. Türkdoğan yaptığı çalışmalarından dolayı, 1995 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yılın Kültür Adamı” seçilmiş, 2022 yılında,”Türk Dünyası Turan Yazgan Ödülü” almıştı. Aydınlar Ocağı Genel Merkezi'nden Türkiye'nin Ayyıldızları ödülünü alan, yaptığı hizmetlerle Milliyetçi Fikrin Ölmez ve Abide Şahsiyetleri arasında yerini alan, ünlü sosyolog Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, 2008 yılında,”TBMM Onur Ödülü”ne layık görülmüştü.

VEFATINI BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIZ”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da Orhan Türkdoğan’ın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımlanarak; “Üniversitemizin de kuruluşunda görev alan değerli bilim insanı Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizin bilimsel gelişimine büyük katkıları olan merhum Hocamıza Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.” denildi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ