Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret, 2021 yılında yüzde 21,56 oranında zamlanarak 2 bin 324 TL’den 2 bin 825 TL’ye çıktı. Bolu’da asgari ücret zammını değerlendiren vatandaşlar ise genel olarak artışın beklentilerin altında kaldığını ifade etti.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren 2021 yılı asgari ücret rakamı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nca belirlenen zammı açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olacağını duyurdu.

Türkiye’de, asgari ücrete yapılan yüzde 21,56’lık zammı bazı vatandaşlar beklentilerinin üzerinde bulurken, bazıları ise yapılan zammın yetersiz olduğunu söyledi. Bolu’da asgari ücretteki artışı değerlendiren vatandaşların bir kısmı ise asgari ücret zammının ardından yakıt ve gıda ürünlerine zam geleceğinden endişeli olduğunu belirtti.

“YETİP YETMEYECEĞİNİ ZAMANLA GÖRECEĞİZ”

Bolu’da, asgari ücretli çalışan Süleyman Emin Fidan, yapılan zammın yetip yetmeyeceğini zamanla göreceğiz” dedi. Fidan, “Asgari ücretle çalışıyorum. 500 TL zam geldi. Pek de yetecek gibi durmuyor. Zamanla göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN ALIM GÜCÜ”

Asgari ücrete yapılan yaklaşık 500 TL’lik rakamın az olmadığını dile getiren Kıvanç Laçin ise yeni yılda yakıt ve gıda ürünlerine zam gelmesinden endişe duyduğunu ifade ederek, “500 TL iyi bir zam. Normalde beklentileri karşıladı diyebilirim, ancak şöyle bir şey var; bugün asgari ücrete zam geldi. Yarın peynire, yağa, doğalgaza, elektriğe zam gelir. Durum böyle olunca da 2324 TL’yi ararız bence. Önemli olan alım gücü olması. Keşke asgari ücrete zam gelmese, gıda ya da yakıt fiyatları aynı kalsa. Önemli olan zam gelmesi değil, insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim