(İHA) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus+ KA 220 School Education programı çerçevesinde, İspanya’nın ev sahipliğinde 6 ülkeden toplam 8 partnerle yürütülen "Lingua Trek-Transforming Foreign Language Education in Europe through Digital Game-Based Approach" projesine liderlik ediyor.

Proje, ZBEÜ Uzaktan Eğitim Merkezi çatısı altında Öğr. Gör. Dr. Emrah Baki Başoğlu'nun liderliğinde yürütülüyor. Toplam 3 yıl sürecek olan proje, İngilizce öğretiminde yenilikçi bir uygulama olan "Lingua Trek" adlı dijital oyunun geliştirilmesini hedefliyor. Projenin ilk toplantısı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi ve projenin temel hedefleri, iş paketleri ve ortakların sorumlulukları ele alındı. Proje kapsamında geliştirilecek olan dijital oyun, dil öğrenme sürecini daha etkileşimli ve keyifli hale getirerek öğrencilerin İngilizce dil becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Projeye dâhil olan partnerle işbirliği içinde yürütülecek olan Lingua Trek projesi, ZBEÜ’nün küresel çapta dil öğrenimi konusundaki rolünü pekiştirmeyi hedefliyor.

Editör: Servet GÖKÇEK