(HABER MERKEZİ) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu sona erdi.

fot galeri gif

Etkinliğe, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt ve Lif ve Polimer Araştırmaları Platformu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

11 oturumun yapıldığı sempozyuma öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sempozyumda “Akıllı ve Tıbbi Polimerler, Tekstil ve Giyilebilir Teknolojiler”, “Polimerler, Elyaflar ve Tekstiller için Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüm”, “Polimerik Kompozitler ve Tekstil Kompozit Yapıları”, “Nano ve Biyo Polimerler, Lifler ve Doku Mühendisliği”, “Polimer, Elyaf, Kumaş, Konfeksiyon Üretimi, Boyama, Baskı ve Terbiye”, “Teknik Polimerler, Elyaflar ve Tekstiller”, “Polimerik Yapılar için İleri Üretim Teknolojileri”, “Nano ve Biyo Polimerler, Lifler ve Doku Mühendisliği”, “Polimer ve Tekstilde Kalite Kontrol, Pazarlama ve Görünüm Ölçümü” konuları hakkında uzman akademisyen ve araştırmacılar sunum yaptı.

Oturumların sona ermesinin ardından ödül töreni yapıldı. Ödül törenine BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, Lif ve Polimer Araştırmaları Platformu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Prof. Dr. Ali Demir katıldı.

Törende söz alan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sempozyumun açılışına aynı gün aynı saatte olan BAİBÜ öncülüğünde düzenlenen Gerede Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu’na katıldığından ötürü katılamadığı için mahcup olduğunu ifade ederek katılımcılara BAİBÜ’nin ve Bolu hakkında bilgi verdi. Polimer ve lif dendiği zaman aklına John Wick tarzı bilim kurgu filmlerinin geldiğini dile getiren Alişarlı, genelde filmlerde işlenen teknolojik ürünlerin daha sonra günlük hayatta kullanılan ürünlere dönüştüğünü, bu tür ürünlerin günlük hayatta kullanılan ürünlere dönüşmesinin zamanını bilim insanlarının belirleyeceğini söyledi. Sempozyumların en büyük özelliğinin veri oluşturması olduğundan bahseden Alişarlı, sempozyumun faydalı olmasını temenni edip sempozyumda emeği olanlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Törende sempozyuma sponsor olanlara plaket verilirken sempozyuma bildiri sunan akademisyenlere sertifika verildi. Ödül töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle etkinlik sona erdi.

Editör: Servet GÖKÇEK