(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 2. ''İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması'' başladı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden okulların katıldığı düzenlenen 2. ''İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması'' başladı. İzzet Baysal Abant Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi 21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmada 72 öğrenci ve 18 takım yer alıyor.

Lise öğrencileri, okul içerisinde kendileri için ayrılan mutfaklarda en güzel yemeği yapmak için çalıştı. Öğrencilerin hazırladığı yemekler, alanında uzman jüri yeleri tarafından tadılarak derecelendiriliyor. Dereceye giren yemeklere ve okullar ise ödülleri takdim edilecek.

İkincisi düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı yaptı. Yarışmaya katkı verenlere teşekkür eden Sarıcı, “Tabi ki bu mütevazi bir başlangıç ama ben bu başlangıcın çok iyi sonuçlara sebep olacağını, çok üst düzey yarışmalara, programlara ve festivallere bir kapı açacağını düşünüyorum. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Bu sebeple emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada, yüz yıllar boyunca Anadolu topraklarında hüküm süren ve binlerce çeşit yemeği kültüre kazandıran Osmanlı İmparatorluğunun lezzetleri hazırlanacak.

Editör: Oğuzhan EKE