(Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek) -23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü, Bolu’da binlerce kişinin katıldığı programda, coşkuyla kutlandı.

Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Karaçayır’da bulunan 3000 kişilik kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kutlamaya Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, il protokolü, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Kutlamadaki etkinlikler Cumhuriyet İlkokulu ve 50. Yıl Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri tarafından hazırlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Doğa Özdoğan konuşma yaptı. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ise, 23 Nisan’ı kutlayarak, “Birlik ve beraberliğin simgesi, sevginin ve kardeşliğin tüm Dünya’ya örneği olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin geleceği teminatı çocuklarımıza sevgi ve güvenin göstergesidir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Bolu’da 23 Nisan kapsamında düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler ise;

-          Resim Yarışması

·         Doruk Erdoğan

·         Can Karadoğan

·         Özem Sena Yerlikaya

-          Şiir Yarışması

·         Betül Çetin

·         Ecrin Özer

·         Ebrar Sönmez oldu.

Ödül takdiminin sonrasında Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mehteran Takımı tarafından, mehter gösterisi yapıldı. Mehteran takımı, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Mehter gösterisini, öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi takip etti. İstanbul’un fethini anlatan koreografi ile başlayan tiyatro gösterisinde, öğrenciler omuzlarındaki halatlarla bir gemi maketini çekti.

Tiyatro gösterisi, Kurtuluş Savaşı öncesinde İstanbul’un düşman kuvvetler tarafından fethedilmesini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözünün vurgulanmasıyla devam etti.

Tiyatro gösterisinde, Kurtuluş Savaşı döneminde Türkiye’nin farklı bölgelerinde, gösterdikleri kahramanlıklarla adını tarihe yazdıran Türk kadınları canlandırıldı.

Gösteride Halide Edip Adıvar’ın, büyük kitleleri harekete geçiren konuşmalarından bir örnek betimlendi.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve kongreler döneminin izleyicilere anlatılmasıyla, tiyatro gösterisinde Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerinin halk ile bir araya gelmesi sahnelendi. Tiyatro gösterisi, öğrencilerin ve öğretmenlerin bir arada poz vermesinin ardından sona erdi.

23 Nisan Kutlama programı, müzikal gösterilerle devam etti.  Spor salonunu binlerce kişi doldurdu.

Editör: Oğuzhan EKE