Bolu ve Düzce'de ormanda geçici işçi olarak çalışan 486 kişi kadroya geçti.

Haber: Nilay Çelik

Bolu Dağı'nda bulunan bir otelde "Orman İşçileri Kadro Buluşması" gerçekleştirildi. Toplantıya, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, İl Özel İdaresi Sekreteri Sırrı Köstereli, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve kadroya geçen orman işçileri katıldı.

“GEÇİCİ İŞÇİLİK BİTMİŞTİR”

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, burada yaptığı konuşmada, ormancıların, "yeşil vatanın koruyucusu", "ateş savaşçıları" olduğunu söyledi. Bu günü uzun zamandır beklediklerini ve yoğun bir çaba sonucu istediklerini aldıklarını belirten Aslan, "Artık kamuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde geçici işçilik bitmiştir. Bundan böyle kamuda geçici işçi yoktur." dedi.

“700 ADET İŞİNİN 486’SI MEVSİMLİK OLARAK ÇALIŞMAKTAYDI”

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, kadroya alınan işçilere ilişkin, “Bölge müdürlüğümüz dâhilinde yaklaşık 700 adet işimiz bulunmakta ve bu 700 adet işinin 486’sı mevsimlik olarak çalışmaktaydı. Bu gelinen noktada verilen kadrolarla birlikte şu an itibariyle 272 adet işçimiz şu ana kadrosunu aldı ve bundan sonra da kadro evrakları düzenlenerek tüm işçilerimizin kadrosu Orman Genel Müdürlüğünde tahsis edildi” ifadelerini kullandı.

“KADROYU HAK EDEREK ALDINIZ”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, işçilerin kadroyu hak ettiğini ifade ederek, “Hepiniz bu kadroyu hak ederek aldınız. İnşallah bundan sonraki ömrünüz vefa ettikçe, kazasız belasız bir şekilde, bu kurum içerisinde güzel çalışmalar yaparak hayatımızı neticelendiririz.  Dışarıdan, sosyal medyadan kadro çalışmasını takip ettim. Sayın Genel Başkanımızın ne kadar gayret ettiğini, ne kadar uğraş verdiğini gerçekten biliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından Bolu ve Düzce'de kadroya geçen 486 işçi adına 3 kişiye kadroya geçiş belgesi takdim edildi.

Editör: Oğuzhan EKE