MUDURNU’DA ADAY GÖSTERİLMEYEN AK PARTİLİ ADAY ADAY PARTİDEN İSTİFA ETTİ

(Haber: Oğuzhan Eke) - AK Parti Mudurnu Belediye Başkan Aday Adayı Metin Soygür, belediye başkan adayı gösterilmediği ve kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle AK Parti’den istifa etti.

AK Parti İlçe Aday Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti’nin Bolu’nun ilçelerindeki adayları tanıtıldı. Tanıtılan adaylar arasında AK Parti Mudurnu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yağın da yer aldı. Yağın’ın adaylığının duyurulması, Mudurnu’da karışıklık yarattı. İlçede, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Metin Soygür, kendisine haksızlık yapıldığını ifade ederek partiden istifa etti.

“KİŞİSEL İLİŞKİLERİN AĞIR BASTIĞI BİR KARARLA BİZLERİ ADAY GÖSTERMEDİLER”

Belediye başkan adayının bireysel ilişkiler doğrultusunda belirlendiğinin altını çizerek, “Ama ne olduysa, son noktada bireysel ilişkilerin parti menfaati değil, kazanmak adına değil yalnızca kişisel ilişkilerin ağır bastığı bir kararla bizleri aday göstermediler. Biz yine küsmedik, olsun bu oyunları, bu tercihleri, bu bireysel ilişkilerin gücünü halkın vereceği kararla bozarız düşüncesiyle yine teşkilatımızın bize vermiş olduğu destekle, ‘Mudurnu’ya hizmet edeceğiz, kenara çekilmeyeceksin’ dediler” dedi.

“MUDURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAĞIZ”

Soygür, belediye başkanlığı için bağımsız ya da başka partiden aday olacağını belirterek, “Bana yapılan bu haksızlığa rağmen Mudurnu Belediye Başkanlığını kazanmak adına, tekrar birlikte beraberlik ­içerisinde yola çıktık bugün itibariyle. Başka bir partiden veya bağımsız aday olabilmek için partimden istifa etmem gerekiyor, resmen. Bugün itibariyle Mudurnu’da belediye başkan adaylığın için AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Mudurnu Belediye başkanlığına aday olacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE