Bolu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen bir toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Adliye Binasının resmen Bolu Belediyesi’ne geçişinin sağlandığını söyledi.

MEHMET FATİH YALINIZ 

Yeni Adliye Binasının tamamlanmasının ardından iç dizaynı yapılacak bina ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, binada kültür ve sanatla ilgili çalışmalar yürütüleceğini kaydetti.

Önümüzdeki süreçte ciddi bir müze çalışması yapılacağını, müzelerin tamamının da adliye binasında yapılacağını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şöyle konuştu; “Adliye binasının Bolu Belediyesi’ne geçişi resmen sağlandı. İnşallah içerisinin dizaynı ile ilgili adliye yeni binaya taşındığı zaman orada kültür ve sanat alanında sürdüreceğimiz çalışmaları biraz daha geliştireceğiz. Allah nasip ederse Defterdarlık Binasını da alabilirsek, o da belediyenin kültür işlerinde kullanılacak.”

“140 dönümlük bir alan kültüre ayrılacak”

Kent Meydanına katılması planlanan alanların tamamlanması ile birlikte 140 dönümlük bir alanın Kültür Park olarak değerlendirileceğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, şöyle devam etti; “Kent Meydanı dediğimiz alan askeriyeyi de içine kattığımızda Orman Bölge Müdürlüğüne kadar yukarısı yan yollar da dahil Atatürk Bulvarı da trafiğe kapatılıp, bir yeşil alan park düzenlemesi halinde tamamen trafikten yoksun olacak, D-100’le birleşecek. Bu toplam alan 140 bin m2 üzerindedir. Bolu büyüklüğündeki bir yerleşim yerinde 140 bin m2 civarındaki trafikten yoksun bir alanın olması dünyada enderdir. Burasının adı da Kültür Park olacak. Bütün kültürel çalışmaların şehir meydanı dediğimiz alanda toplanmasını istiyoruz. Planlamamız bu noktada. 140 dönüm alanla ilgili Taksim Meydanı 60 dönümün biraz üzerinde dersek, İstanbul’un nüfusu ile Taksim’i oranlarsak, ne ifade ettiğimiz anlayabiliriz. Tahrir Meydanı 100 dönüme yakın bir alandır. Bolu’da park olarak mütalaa edilen bir alana sahip bir dünya kenti olacaktır. Kentlerin içinde özel bir yere konulacaktır, en geniş alan dediğimiz 140 dönümlük bir alan da kültüre ayrılacak ve Kültür Park haline dönüşecek. İnşallah bunları hep beraber yaşayacağız ve göreceğiz.”

Editör: TE Bilisim