Bolu Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD), daha önce bir kısmı ağaçlandırılmış olan Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne ait sahanın olduğu alana dernek tabelası dikti.

BEMAD Derneği Başkanı Emekli Orman Şefi İrfan Denizli Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne ait alanın bir kısmının taşlı ve çalılarla kaplı olması nedeniyle hareket geçmiş İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği arasında ‘Ağaçlandırma Sözleşmesi’ imzalamıştı. Ağaçlandırma yapılan alana gerçekleştirilen bir etkinlikle BEMAD tabelası dikildi.

BEMAD Başkanı İrfan Denizli etkinlikte yaptığı konuşmasında; Bolu İli Erozyon Önleme Ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği 1996 yılında kurulduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.  Denizli; “Bu güne kadar çeşitli mıntıkalardaki alanları ağaçlandırmış ve başarılı sonuçlara ulaşılmıştır. Bunlardan bir tanesi de şu an üzerinde bulunduğumuz yerin Doğusunda ve bitişiğinde bulunan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesine ait olan alandır. 1998 yıllarında Derneğimiz tarafından dikilmiş olan bu alan şimdi ise çok güzel gelişmiş bir orman parçası durumundadır.

“BEŞ SENE İÇİNDE YEŞİLE BÜRÜNECEK”

Üzerinde bulunduğumuz ve Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine ait olan 3.0 Ha. Civarındaki bu yerin çok taşlı bir yapıya sahip olduğu için şimdiye kadar ağaçlandırılamamıştır. Gelişen teknolojik imkanlardan da yararlanmak sureti ile Derneğimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bu alana bin 100 adet tüplü sedir ve çam fidanları dikmek sureti ile ağaçlandırılmış olmanın ve bu günde Derneğimize ait tabelayı dikmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. İnşallah en geç beş sene sonra bu dikmiş olduğumuz fidanlarda boylanarak bu alanında yeşile büründüğünü göreceğiz.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Söz konusu sahanın ağaçlandırılması ile ilgili Derneğimizi anlayışla karşılayan ve her türlü konuda bize yardımcı olan Bolu İl Sağlık Müdürümüz ve Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Emin Demirkol’ a, gerek Ağaçlandırma Sözleşmesinin tanziminde, gerekse diğer çalışmalarımız sırasında bizimle beraber koşarak sıcak ilgi ve çaba gösteren Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Baş Hekimi sayın Dr. Hülya Ensari’ ye, derneğimiz tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmalarımız sırasında; makine imkanının sağlanmasında bin 100 adet tüplü fidan temininde-işi bilen işçi gurubu temininde ve dikim sahasının güvenliği için tel çit ihatasının yapılmasında Derneğimize çok büyük destek veren Bolu Orman Bölge Müdürümüz Hasan Keskin ve çalışma ekibine Dernek Başkanı olarak şahsım, Yönetim Kurulum ve Derneğim adına çok teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz. Bu uğurda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“ÇALIŞMALAR SONUCUNDA BİN 100 FİDAN DİKİLDİ”

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hülya Ensari, BEMAD Yönetimine teşekkür ederek; “Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Yönetimi Hastanemize gelip söz konusu alanın ağaçlandırılması talebinde bulundular. Bizde memnuniyetle kabul edip konu ile ilgili sözleşme düzenledik. Bir buçuk ay gibi kısa bir zaman içerisinde alanda yapılan çalışmalar sonucunda bin 100 adet tüplü fidanların dikildiğini ve etrafının tel çit ile çevrildiğini gördük. Bu oluşumun ise, hem BEMAD tarafından hem de büyük destekler sağlayan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve çalışanları tarafından Hastanemize karşı verilen önemi göstermektedir. Ben kısa zamanda bu çalışmaları yapan BEMAD Başkanı ve Yönetimine, ayrıca bu ağaçlandırma çalışmaları sırasında çok büyük destekler veren Bolu Orman Bölge Müdürü ve çalışma ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR ÇALIŞMANIN YAPILDI”

Bolu İl Sağlık Müdürü aynı zamanda Öğretim Üyesi sayın Dr. Muhammed Emin Demirkol ise; Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Yönetimi olarak beni ziyaret ettiklerinde konuyu dile getirdiler. Ben de Hastane Başhekimi Dr. Hülya Ensari’ ye yönlendirdim. Sonuçta çok güzel bir çalışmanın yapılmış olduğu görülmektedir. Ben BEMAD Başkanı ve Yönetiminin yapmış olduğu bu zor ağaçlandırma çalışmalarından dolayı, Bolu Orman Bölge Müdürü ve çalışma ekibinin sağlamış oldukları desteklerinden dolayı memnuniyetle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 “ORMANLARIMIZI KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR”

Etkinlikte son olarak konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin; “Orman Genel Müdürlüğünün Bolu’daki temsilcisi ve görevlisi olarak yeni ağaçlandırma alanlarını yapmak ve mevcut ağaçları ve ormanlarımızı korumak asil görevimizdir. Bu anlamda uğraş veren Kurum, Dernek ve kişileri de desteklemek görevlerimiz içerisindedir. BEMAD Başkanı ve Yönetimini yapmış oldukları bu çalışmalarından dolayı ben de kendilerini kutluyorum. Yapılmış olan çalışmalara bir katkımız olmuş ise ben ve çalışma arkadaşlarım olarak mutluluk duyarız. Kendim ve çalışma ekibim adına BEMAD Başkanı ve Yönetimine, Bolu İl Sağlık Müdürümüze, Hastane Başhekimi ve çalışanlarına her şey için teşekkürleri mi sunuyor, sağlıklı ve başarılı çalışmalar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ve BEMAD Başkanı İrfan Denizli’ ye Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol  ve Hastane Başhekimi Dr. Hülya Ensari tarafından plaket takdim edildi.

 

Editör: TE Bilisim